Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Τι βλέπω από τη δημοσκόπηση για τη Χρυσή Αυγή

Τι βλέπω από τη δημοσκόπηση για τη Χρυσή Αυγή

Η τακτική δημοσκόπηση της Alco για το Newsit επικεντρώνεται αυτή τη φορά, όπως είναι αυτονόητο στη Χρυσή Αυγή.

Η τακτική δημοσκόπηση της Alco για το Newsit επικεντρώνεται αυτή τη φορά, όπως είναι αυτονόητο στη Χρυσή Αυγή.

Με τα ερωτήματα που ετέθησαν προσπαθήσαμε να καταγράψουμε όχι μόνο τη δημοσκοπική επίπτωση της δολοφονίας του Π. Φύσσα στην πρόθεση ψήφου, αλλά και τις αιτίες που οδηγούν μερίδα του εκλογικού σώματος προς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.

Τα ευρήματα είναι άξια προς βαθύ προβληματισμό. Όπως θα διαπιστώσετε παρά τη μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών της εξ αιτίας της δολοφονίας, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ακροατήριο.

Οι αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά οδηγούν τη συντριπτική μερίδα του εκλογικού σώματος προς τη άποψη ότι δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα αλλά για μια συγκεκαλυμμένη οργάνωση με στόχο την αποσταθεροποίηση και την κατάλυση της δημοκρατίας.

Όμως υπάρχει ακόμη μια αξιοσημείωτη μερίδα ψηφοφόρων –καταγράφεται με διψήφιο ποσοστό στα περισσότερα σχετικά ερωτήματα- που δε θεωρεί ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση ,ούτε για ναζιστικό μόρφωμα.
Είναι όπως προκύπτει οργισμένοι ψηφοφόροι, δύσπιστοι στις καταγγελίες για την έκνομη δράση της, που επιμένουν να θέλουν να τιμωρήσουν τα υπόλοιπα κόμματα με ψήφο που θα τα πονέσει!

Ο μόνος τρόπος να συνειδητοποιήσουν τι θα επιφέρει η ψήφος τους προς τη Χρυσή Αυγή είναι να καταδείξει με ατράνταχτα στοιχεία η πολύπλευρη έρευνα που διεξάγεται το τι πραγματικά αντιπροσωπεύει αυτή η οργάνωση.
Γιατί όσο οργισμένος κι αν είναι ο οποιοσδήποτε δε θέλει να κατευθύνει την οργή του εναντίον του. Δε θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του!

Είναι λοιπόν ύψιστο χρέος όλων όσων έπληξαν τη δημοκρατία καθιστώντας την Ελλάδα προσωρινά υποτελή τουλάχιστον να μην την καταστρέψουν τελείως. Να κάνουν όλα όσα πρέπει για να φωτίσουν την αλήθεια για τη Χρυσή Αυγή. Παραλείψεις και επιπολαιότητες δεν χωρούν.

Υ.Γ. Είναι προδήλως αυτονόητο ότι τα παραπάνω δε στρέφονται εναντίον των οργισμένων πολιτών που ψάχνουν την εκτόνωση ψηφίζοντας Χ.Α. Αλλά τώρα πια κανένας δε δικαιούται να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε