Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το κέρδος της αποπομπής της Άντζελας

Η πολιτική είναι αδυσώπητη και ενίοτε άδικη. Και η Α. Γκερέκου το διαπίστωσε από πρώτο χέρι.

Η πολιτική είναι αδυσώπητη και ενίοτε άδικη. Και η Α. Γκερέκου το διαπίστωσε από πρώτο χέρι. Πολύ πιο σκληρή από το θέατρο και τον κινηματογράφο. 

Η αποπομπή της από την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της χρωστά στην εφορία 5,5 εκατομμύρια ευρώ ήταν αναπόφευκτη. Και παρά το θετικό της έργο στο υπουργείο βρέθηκε εκτός γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. 

Η άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν επιβεβλημένη. Και από αυτή τη σκοπιά ο Γ. Παπανδρέου βγαίνει κερδισμένος από την όλη δυσάρεστη εξέλιξη. Απέδειξε ότι δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμη και ένα από τα στελέχη που ο ίδιος επέβαλε, όταν ανακύπτει θέμα. Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Σε τέτοιες εποχές με τους πολίτες δικαιολογημένα οργισμένους, οι παλαιές τακτικές του συμψηφισμού και της λήθης είναι ο σίγουρος δρόπμος προς την έκρηξη.

Αυτό που έκανε ο κ. Βοσκόπουλος είναι αυτό που κάνουν χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου. Εκμεταλλεύτηκε όλα τα παράθυρα του νόμου ώστε να αποφύγει μέχρι σήμερα την πληρωμή των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστά στην εφορία ελπίζοντας σε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση. 

Το αδίκημά του κλασικό. Από το 1993 έως και το 2000 για κάθε εμφάνιση που έκανε σύστηνε και μία διαφορετική εταιρεία. Εξέδιδε ΑΦΜ, εισέπραττε τα χρήματα και δεν απέδιδε κανένα φόρο! Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν την άγνοιά του και καρπώθηκαν τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή. Και μπορεί να έχει και δίκιο. Όμως φοροδιαφυγή και υπήρξε και μάλιστα καραμπινάτη. Στο όνομά του. 

‘Όσο για τις οφειλές του προφανώς περιλαμβάνοντας μέσα στα 30 δισ των ανείσπρακτων φόρων για τα οποία μιλούσε προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου. Εδώ υπάρχει και η όποια ευθύνη της κας Γκερέκου. Είναι σαφές ότι γνώριζε με κάθε λεπτομέρειεα όσα συνέβαιναν. Όφειλε λοιπόν εφόσον διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής να μην ανέχεται στην οικογένειά της τέτοιες πρακτικές όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο, όταν η ευθύνη δεν βαραίνει την ίδια, αλλά το σύζυγό της και αφορά την περίοδο προ της γνωριμίας τους. Είπαμε η πολιτική είναι και άδικη και αδυσώπητη.

 

Η υπόθεση αυτή πάντως εμπεριέχει ένα σημαντικό μήνυμα. Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην πολιτική. Οι όροι γίνονται πιο αυστηροί και ο πήχης ανεβαίνει. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο και έχει συνέχεια θα είναι θετικό.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε