Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Τσίπρας: Στάση ευθύνης μετά την παραδοχή για λάθη και αυταπάτες

Τσίπρας: Στάση ευθύνης μετά την παραδοχή για λάθη και αυταπάτες

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη δημόσια τηλεόραση είχε δυο αποδέκτες.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη δημόσια τηλεόραση είχε δυο αποδέκτες. Τους πολίτες και τους βουλευτές του.

Προς τους πολίτες θέλησε να εμφανίστει κατ’ αρχήν απολογητικός και μετά υπεύθυνος. Παραδέχθηκε οτι έφερε μια κακή συμφωνία και δεν αντέκρουσε για αυτήν το χαρακτηρισμό μνημόνιο. Είπε οτι αυταπατήθηκε πιστεύοντας οτι οι δανειστές μας θα υποχωρούσαν εμπρός στη λαϊκή βούληση και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Και παραδέχθηκε οτι έκανε σοβαρά λάθη.

Αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε οτι είναι αποφασισμένος να μη δραπετεύσει αλλά να επωμιστεί το βάρος της υλοποίησης αυτής της κακής συμφωνίας. Γιατί το αντίθετο θα σήμαινε καταστροφή. Έστειλε έτσι σήμα υπευθυνότητας και αυταπάρνησης σε αυτούς που του ζητούν ακόμη τη ρήξη.

Προς το εσωτερικό του κόμματος του ξεδίπλωσε την επιχειρηματολογία που θα επικαλεστεί σε βάρος τους. Περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τις επιπτώσεις απο τυχόν πέρασμα στη δραχμή. Μίλησε για εθνική καταστροφή προσπαθώντας έτσι να αποδομήσει αυτή τη λύση που προτάσουν τώρα πολλά στελέχη της αριστερής πλατφόρμας. Και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε οτι αν δεν στηρίξουν την κυβέρνηση του θα έχουν συνεργήσει στο πραξικόπημα που σχεδίασε ο Σόιμπλε και έχει στόχο την ανατροπή της εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης.

Εν κατακλείδι αποσαφήνισε οτι είναι αποφασισμένος πρώτα να υλοποιήσει όσα συμφώνησε και μετά αν δεν έχει πλειοψηφία να πάει τη χώρα σε εκλογές.

Τέλος ειναι αξιοσημείωτο οτι με αριστοτεχνικό αλλα σαφέστατο τρόπο άδειασε το Γ Βαρουφάκη. Είναι καλός οικονομολόγος αλλά αυτό δε σημαίνει οτι είναι και καλός πολιτικός είπε χαρακτηριστικά.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε