Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Βάλτε μας δίπλα και όχι απέναντι!

Όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών φτάνουν σε λίγο

Όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών φτάνουν σε λίγο στην κορύφωσή τους.

Το κλείσιμο και των παρακαμπτήριων δρόμων, ο αποκλεισμός, έστω και περιορισμένος των σιδηροδρομικών γραμμών, το “μπλοκάρισμα”των τελωνείων είναι τα τελευταία βήματα πριν την έσχατη κίνηση που έχουν να κάνουν και είναι, εάν δουν το αδιέξοδο, ως συνήθως να κατεβούν στην Αθηνά με τα τρακτέρ.

Ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν έχουν πολύ χρόνο. Τα μπλόκα δεν έχουν όσο κόσμο θα ήθελαν.

Το κρύο είναι τσουχτερό και η ανοχή της κοινωνίας εξαντλείται.

Και φέτος υπάρχει άλλο κλίμα. Αυτή η μορφή κινητοποίησης έκλεισε τον κύκλο της εδώ και χρόνια. Αν δεν το καταλάβουν σύντομα θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί τους. Και αυτοί, και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που τώρα διαμαρτύρονται αλλά κάνουν τα ίδια, και όσοι ακόμα επιλέγουν να τιμωρήσουν τους πολλούς για να στείλουν μήνυμα στους λίγους.

Δε θέλω μηδενιστικά να ταχθώ κατά των αγροτών. Γιατί είναι αλήθεια ότι το εισόδημα τους έχει μειωθεί πολύ. Όπως έχουν μειωθεί και οι επιδοτήσεις. Αλλά και στους περισσότερους από εμάς το εισόδημα έχει μειωθεί. Και δεν παίρνουμε επιδοτήσεις. Και όταν ψωνίζουμε στη λαϊκή “από τον παραγωγό “δεν πληρώνουμε φθηνότερα τα πορτοκάλια και τα μήλα παρ ότι δεν υπάρχει μεσάζων.

Αλλά και αυτή η εικόνα που θέλουν να περνούν ,του ταλαιπωρημένου εργάτη του αγρού που δουλεύει υπο δύσκολες συνθήκες αρχίζει να ξεθωριάζει γιατί και εμείς που ζούμε στις πόλεις περνάμε το ίδιο δύσκολα. Δουλεύουμε ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, και όχι μόνο μερικούς μήνες, πολλές ώρες κάθε μέρα, σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Δεν περνάμε καλύτερα άρα δεν τους χρωστάμε τίποτα όπως και αυτοί δε μας χρωστούν.

Μπορούμε όμως, και πρέπει,να αγωνιστούμε μαζί για να έχουν αυτοί καλύτερο εισόδημα και εμείς φθηνότερα και καλύτερα προϊόντα. Πως όμως θα γίνει αυτό όταν μας τιμωρούν; Οταν παγώνουν κάθε εμπορική δραστηριότητα, κρατούν ομήρους σε λιμάνια, εμποδίζουν ανθρώπους να πάνε στα σπίτια η στις δουλείες τους;

Φίλοι αγρότες, παππούδες, θείοι, φίλοι μας ή ότι άλλο, πάρτε το χαμπάρι πριν είναι αργά.

Η κοινωνία δεν αντέχει πια αυτές τις πρακτικές. Βάλτε μας δίπλα σας κι όχι απέναντι. Γιατί αν έρθουμε εμείς από τις πόλεις να αποκλείσουμε την πρόσβασή σας από το σπίτι στο χωράφι σας επειδή υπερκαταναλώνετε τα λιπάσματα και μας γεμίζετε καρκίνο και χάσετε πχ. τη σπορά θα φωνάξετε τα ΜΑΤ να μας διώξουν! Σταματήστε λοιπόν να βάζετε τις διαχωριστικές γραμμές γιατί θα απομονωθείτε τελείως.

ΥΓ Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε σήμερα έλεγε σε συνομιλητές του ότι δεν τον προβληματίζουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Αντίθετα τον βολεύουν. Θα δείξει άτεγκτη γραμμή, δε θα δώσει χρήματα για να περάσει σε όλους το μήνυμα ότι το κράτος δεν έχει να δώσει σε κανέναν. Και εκτιμά ότι σύντομα η κοινωνία θα αγανακτήσει με τους αγρότες. Εχει άδικο;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε