Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Βαριά σκιά για τον Καραμανλή

Η επιστολή που έχει στείλει ο κ. Καραμανλής προς τον Χριστοφοράκο λίγο μετά τις εκλογές του 2004

Η επιστολή που έχει στείλει ο κ. Καραμανλής προς τον Χριστοφοράκο λίγο μετά τις εκλογές του 2004 και με την οποία τον ευχαριστεί για τη βοήθεια του δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την πραγματική του σχέση με τη τη ΝΔ επί ημερών Καραμανλή.

Κατ’αρχήν περί της επιστολής. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής κατά την προσφιλή του τακτική σιωπά. Το περιβάλλον του διαρρέει προς τον Τύπο ότι επρόκειτο για ένα τυπικό γράμμα, που ανάλογο του εστάλη σε πολλούς άλλους οι οποίο έστειλαν συγχαρητήρια μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλοι ξέρουμε όμως ότι προσωπική επιστολή με υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού δεν αποστέλλεται σε όσους έστειλαν…συχαρίκια, αλλά σε εκείνους που υπήρχε λόγος να τη λάβουν.

Τα ερωτηματικά για την πραγματική σχέση ΝΔ-Χριστοφοράκου γίνονται όμως ακόμη μεγαλύτερα από τη συνέχεια της ιστορίας. Δύο χρόνια αργότερα ξεσπά το σκάνδαλο SIEMENS. Στελέχη της εταιρίας παραδέχονται ότι χρηματοδοτούσαν προεκλογικά και τα δύο μεγάλα κόμματα με τεράστια ποσά. Ο Χριστοφοράκος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και φαίνεται να διαπραγματεύεται στο παρασκήνιο. Αντί λοιπόν να γίνει και στην Ελλάδα ότι έγινε μέχρι και σε αφρικανικές χώρες, δηλαδή να συλληφθεί ο κατηγορούμενος και να του δοθούν κίνητρα για να αποκαλύψει ποιους “λάδωνε” αυτός καταφέρνει να διαφύγει στο εξωτερικό και να μείνει ατιμώρητος. Και δεν φεύγει νύχτα αλλά ταξιδεύει με τον πιο επίσημο τρόπο σαν να μη φοβάται τίποτα επειδή θα…σιωπήσει.

Μένει τότε μόνο μία διέξοδος για να μάθουμε την αλήθεια. Η δικαστική έρευνα έστω και απόντος του βασικού κατηγορούμενου. Η έρευνα αυτή ανατίθεται σε έναν νέο και φιλόδοξο, όπως περιγραφόταν, ανακριτή τον κ. Ζαγοριανό, ο οποίος καταλήγει σήμερα να δικάζεται με την κατηγορία ότι συγκάλυψε στοιχεία που θα αποκάλυπταν ποιοι πήραν μίζες από το 2004-ημερομηνία της επιστολής Καραμανλή- και εντεύθεν. 

Η Βουλή από αύριο ξεκινά και πάλι τη διερεύνηση της υπόθεσης. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μάθουμε κάτι από την αλήθεια, αφού όπως φαίνεται οι ενδιαφερόμενοι φρόντισαν να συγκαλύψουν τα πάντα. Και το άρρωστο πολιτικό μας σύστημα θα συνεχίσει την πορεία του.

Υ.Γ.: Κύριε Καραμανλή, στ’ αλήθεια αξίζαμε μία καλύτερη Ελλάδα. Και μας τη στερήσατε.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε