Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

1,2 δισ. ευρώ «χασούρα» για τη Deutsche Bank

1,2 δισ. ευρώ «χασούρα» για τη Deutsche Bank
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.10.2010 | 16:58
Πρώτη δημοσίευση: 27.10.2010 | 16:58

Ζημίες ύψους 1,2 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2010 ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της Postbank, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ.

Εάν δεν προσμετρηθεί το κόστος της εξαγοράς, η Deutsche Bank εμφανίζει κέρδη προ φόρων ύψους 1 δισ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με το BBC.

Η Deutsche Bank κατέχει ήδη το 30% της Postbank και επιδιώκει την εξασφάλιση του πλήρους ελέγχου της, με την εξαγορά και των υπολοίπων μετοχών.

Η διορία που έχει τεθεί ενώπιον των μετόχων της Postbank για να πωλήσουν τις μετοχές τους στην τιμή των 25 ευρώ ανά τεμάχιο εκπνέει στις 4 Νοεμβρίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αποδεικνύουν την ισχύ του αναδιαμορφωμένου επιχειρηματικού μοντέλου της τράπεζας, παρά τις παρούσες δυσχερείς μακροοικονομικές συνθήκες (σ.σ. και την κατάσταση των αγορών).

Στόχος της σχεδιαζόμενης εξαγοράς της Postbank είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου λιανικής τραπεζικής αλλά του τομέα διαχείρισης κεφαλαίων της Deutsche Bank.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook