Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“10 δισ. ευρώ θα φύγουν από την Κύπρο όταν ανοίξουν οι τράπεζες”

“10 δισ. ευρώ θα φύγουν από την Κύπρο όταν ανοίξουν οι τράπεζες”

“Η κυβέρνηση Αναστασιάδη παρέλαβε χάος τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής της και δέχθηκε την αισχρή επίθεση των εταίρων” είπε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο επικεφαλής της “Ελληνικής Τράπεζας”.

Για εκροές 10 δισ. ευρω τις πρώτες μέρες που θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες έκανε λόγο ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ. Πρόσθεσε ωστόσο πως με την βοήθεια των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους καταθέτες στην Eλλάδα, καθώς έχουν εξαιρεθεί απο το ειδικό τέλος που προέβλεπε το Eurogroup.

Ο επικεφαλής της “Ελληνικής Τράπεζας” είπε επίσης πως “η κυβέρνηση Αναστασιάδη παρέλαβε χάος τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής της και δέχθηκε την αισχρή επίθεση των εταίρων”.

Για τον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είπε οτι “οχι μόνο δεν μας βοήθησε στις συζητήσεις του Eurogroup αλλά ανέλαβε να υλοποιήσει το σχέδιο” προσθέτοντας πως “ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε υπεργολαβικά να εκτελέσει τις οδηγίες του Eurogroup”.

Ο κ. Κεραυνός χαρακτήρισε την Ευρωζώνη “αναξιόπιστη ένωση κρατών που αποφασίζει με πολιτικά κριτήρια οικονομικά θέματα”.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή

Διαβάστε

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο! Πανικός για τη Λαϊκή τράπεζα – Οι νέες εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας

Οι όροι της ΕΕ στην Κύπρο! – “Κούρεμα αλλιώς λίρα”, διαμηνύει αξιωματούχος!

Το Reuters αποκαλύπτει: Σε τηλεδιάσκεψη οι ευρωπαίοι συζήτησαν το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη!

Αφόρητες πιέσεις στην Κύπρο να βρει λύση – Ρωσία τέλος! Μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε λύση διαμηνύει ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε