Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

10 μυστικά για φθηνότερες συναλλαγές

Σημαντικά κέρδη σε χρήμα και σε χρόνο μπορεί να έχει κάποιος αξιοποιώντας τις νέες υπηρεσίες των τραπεζών είτε μέσω διαδικτύου, στα ΑΤΜ και πλέον τα κινητά τηλέφωνα.

Απλές κινήσεις και γρήγορα βήματα μπορεί να βοηθήσουν έτσι ώστε οι πολίτες στις καθημερινές τους συναλλαγές να κερδίσουν χρήμα, αλλά και να αποφύγουν τις τεράστιες ουρές στις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ κι άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα. 

– Το πρώτο βήμα είναι μέσω Πάγιων Εντολών για να πληρώνονται αυτόματα οι οφειλές από τον τραπεζικό λογαριασμό. Το κόστος είναι μηδενικό για αυτή την υπηρεσία ή τουλάχιστον χαμηλότερο από το να βρίσκεστε για ώρες στην ουρά ή ακόμα και να λήγουν οι λογαριασμοί.

– Δεύτερο βήμα η πληρωμή της πιστωτικής κάρτας, των δανείων και τον λογαριασμών των ΔΕΚΟ μέσω άλλων υπηρεσιών αποό το ΑΤΜ, χρεώνοντας τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

– Τρίτο βήμα είναι η χρήση των ειδικών ΑΤΜ ή των εξειδικευμένων κέντρων αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών για κατάθεση χρημάτων χωρίς τη χρήση φακέλου, αποφεύγοντος κόστος και κούραση και λαμβάνοντας φυσικά και απόδειξη.

– Τέταρτο βήμα η χρήση της υπηρεσίας easypay της Winbank από όπου μπορείτε να πληρώσετε την πιστωτική σας κάρτα και όλους τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ μέσω ίντερνετ.

– Πέμπτο βήμα είναι η απόκτηση μιας άυλης πιστωτικής κάρτας στην οποία θα μεταφέρετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή την κανονική πιστωτική σας κάρτα. Η υπηρεσία We Buy προσφέρεται δωρεάν από συγκεκριμένες τράπεζες, όπως η Πειραιώς.

– Έκτο βήμα είναι η χρήση των υπηρεσιών Ε-Banking από όπου μπορείτε να πληρώσετε πιστωτική κάρτα άλλης τράπεζας ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό σε αυτή. Για την υπηρεσία αυτή υπάρχει μικρή χρέωση αλλά αποφεύγετε τις ουρές.

– Έβδομο βήμα είναι να ζητήσετε από την τράπεζα να μην λαμβάνετε αντίγραφα λογαριασμών στο ταχυδρομείο αλλά μόνο ηλεκτρονικά. Πολλές τράπεζες ανταμείβουν μία τέτοια κίνηση με υψηλότερα επιτόκια.

– Όγδοο βήμα είναι η χρήση των ΑΤΜ των τραπεζών για να φορτώσετε χρόνο ομιλίας στο κινητό σας ανά πάσα στιγμή, καθώς δεν υπάρχει πλέον χρέωση.

– Ένατο βήμα είναι η αξιοποίηση της υπηρεσίας Λεφτά στο Λεπτό της τράπεζας Πειραιώς με την οποία μπορείτε να στείλετε αμέσως χρήματα σε όποιον θέλετε αρκεί αυτός να βρίσκεται σε ένα ΑΤΜ της τράπεζας.

– Δέκατο βήμα είναι η εγκατάσταση στο iphone, ipod touch ή το ipad των ειδικών applications για ηλεκτρονικές συναλλαγές που διαθέτουν οι τράπεζες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε