Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

145 εκατομμύρια έχασε το Δημόσιο από πλαστά και εικονικά τιμολόγια

145 εκατομμύρια έχασε το Δημόσιο από πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Το ποσό χάθηκε μέσα στους πρώτους 10 μήνες του 2012 όπως απέδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια … καλά κρατούν στην αγορά, παρά τους ελέγχους.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή είναι αποκαλυπτικά.
Στο ποσό των 91.080.415,55 ευρώ ανέρχεται ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε λόγω της έκδοσης πλαστών/εικονικών φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Από τους ελέγχους προέκυψε, επίσης, ότι το ποσό ΦΠΑ που εξέπεσε και άρα δεν εισπράχθηκε, λόγω της λήψης πλαστών/εικονικών φορολογικών στοιχείων, ανέρχεται σε 54.111.644,18 ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες από ΦΠΑ σε 145,19 εκατ. ευρώ.

Όπως ενημερώνει ο κ. Μαυραγάνης, οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων των φορολογικών στοιχείων και των αποδείξεων που εκδίδονται με τη χρήση ταμειακών μηχανών, σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας. Επίσης, έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα σχέδια των εγκυκλίων για τις νέες τεχνικές προδιαγραφές των φορολογικών ταμειακών μηχανών και της αναβάθμισης λογισμικού ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων), ώστε να παράγουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες για φορολογικό έλεγχο.
Εντός 6 μηνών από την υπογραφή τους, αναφέρει ο υφυπουργός, αναμένεται να έχει ξεκινήσει η εισροή αναλυτικών και έγκυρων στοιχείων για τις συναλλαγές από τους εν λόγω φορολογικούς μηχανισμούς στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Διαβάστε επίσης:
15,7 δισ. ευρώ το έλλειμμα το 2012 – Οι αριθμοί… ευδοκιμούν, οι πολίτες όχι!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε