Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

15.123 χρωστούν πάνω από 150.000 ο καθένας στο Δημόσιο – Ε, και;

Τα στοιχεία είναι του Σεπτεμβρίου και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Ως στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Μιλάμε για δισ ευρώ τα οποία δεν έχει εισπράξει κανείς! Μιλάμε για διαστημικά ποσά τα οποία δεν έχουν μπει ως όφειλαν στα ταμεία του κράτους.

Την ίδια ώρα με απίστευτη ευκολία, μειώνονται μισθοί, γίνονται απολύσεις, περικοπές, αλλά οι 15.123 που έχουν φεσώσει το ελληνικό Δημόσιο κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Αντί λοιπόν να γίνονται ανακοινώσεις για το πόσοι είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου ίσως θα πρέπει να περάσει το υπουργείο Οικονομικών στο επόμενο στάδιο. Να ανακοινώσει πόσοι έχουν πληρώσει, κι αν όχι πότε και με ποιό τρόπο θα τους αναγκάσει να πληρώσουν.

Η ανακοίνωση έγινε στην Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, με τις διατάξεις του άρθρου 14 Ν. 3888/10 παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα, μέχρι τις 30.09.2010, χρέη τους προς αυτό και τα οποία έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ, σε πολλές μηνιαίες δόσεις και με απαλλαγή ποσοστού επί των προσαυξήσεων εκπρόσθεσμης καταβολής που αναλογούν στα χρέη αυτά.

Για την αναγκαστική είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο, συμπλήρωσε, λαμβάνονται τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναγκαστικά μέτρα σε βάρος της περιουσίας των οφειλετών ή τρίτων ευθυνομένων, όπως εκπροσώπων εταιρειών κ.ά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε