Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

15 δισ. το μερίδιο των Γάλλων στην ανταλλαγή ομολόγων

15 δισ. το μερίδιο των Γάλλων στην ανταλλαγή ομολόγων
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.07.2011 | 18:32
Πρώτη δημοσίευση: 28.07.2011 | 18:32

Με αυτό το ποσό θα συμμετάσχουν οι γαλλικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Την πρόταση των γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών να συμμετέχουν στο νέο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 15 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους διευθύνοντες των μεγαλύτερων τραπεζικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων.

"Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα προτείνουν στα διοικητικά τους όργανα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τα αποφασισθέντα στις 21 Ιουλίου, και στο ύψος τους συνόλου των ποσών με τα οποία έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα με χρόνο ωρίμανσης έως το 2020, ήτοι περίπου 15 δις ευρώ" εξήγησε ο Γάλλος υπουργός.

Ο Μπαρουέν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή, «που επιβεβαιώνει την αποφασιστική θέληση του γαλλικού τραπεζικού συστήματος να συμμετέχει πλήρως στην κινητοποίηση για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ορίστηκαν οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι για την ανταλλαγή ομολόγων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο