Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

18,7% κάτω τα έσοδα ανά δωμάτιο στα ξενοδοχεία

18,7% κάτω τα έσοδα ανά δωμάτιο στα ξενοδοχεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.06.2012 | 15:10
Πρώτη δημοσίευση: 03.06.2012 | 15:04

Στο χείλος της οικονομικής καταστροφής βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Αθήνας εξαιτίας της χαμηλής πληρότητας που εμφανίζουν τη φετινή χρονιά, με βάση τα στοιχεία της Eνωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής.

Το πρώτο τετράμηνο του 2012 οι απώλειες σε επίπεδο πληρότητας φθάνουν σε ποσοστό 13,8%% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, παρά τη μείωση στη μέση τιμή δωματίου κατά 5,7%, οδηγώντας σε ραγδαία πτώση των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο της τάξης του 18,7%.

Την ίδια ώρα μάλιστα σε πόλεις μάλιστα όπως το Βερολίνο και η Βαρκελώνη, τα ξενοδοχεία καταγράφουν αύξηση στις πληρότητες σε σχέση με πέρυσι. Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στα αθηναϊκά ξενοδοχεία αποτελεί η προ ημερών είδηση για το «λουκέτο» στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Αθήνας, «Athens Imperial».Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων υπογράμμιζε το γεγονός ότι την τελευταία 2ετία τουλάχιστον 20 αθηναϊκά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών έκλεισαν και πολλά άλλα αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Η «μεταολυμπιακή» - λαμπερή, αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη με νέες υποδομές Αθήνα, δυστυχώς, εγκαταλείφθηκε στην τύχη της επί σειρά ετών από όλες τις κυβερνήσεις και από όλα τα αρμόδια υπουργεία - και φυσικά αναφερόμαστε και στην προ κρίσης εποχή.

Η πρωτοφανής οικονομική κρίση ήρθε απλά να αποτελειώσει τις επιχειρήσεις δημιουργώντας ένα αποπνικτικό και ζοφερό για τον τουρισμό περιβάλλον, ενώ η ασταμάτητη δυσφήμηση της χώρας και του προορισμού συνέβαλε στη συνεχή μείωση της ζήτησης, στην ακύρωση προγραμματισμένων κρατήσεων, στη μείωση των πληροτήτων, στην πτώση των εσόδων (σε ποσοστά από 40% έως και 55%) και φυσικά στην αδυναμία των μονάδων να ανταποκριθούν σε λειτουργικά έξοδα και πάγιες υποχρεώσεις».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λουκέτο σε πασίγνωστο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας - ΦΩΤΟ

Ελάχιστοι οι εκδρομείς του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος - "Βουλιάζει" ο τουρισμός - Ελλάδα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο