Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

2,3 δισ. επιπλέον φόροι – Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα… πληρώσουν τη νύφη

2,3 δισ. επιπλέον φόροι – Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα… πληρώσουν τη νύφη

– Μειώνονται λόγω φόρων οι μισθοί και οι συντάξεις από αυτό το μήνα
– Φόρος-φωτιά σε όσους δεν συγκεντρώσουν αποδείξεις
– Καίνε οι αυξήσεις στα τέλη για ελεύθερους επαγγελματίες
– Αυξάνονται οι φόροι σε καταθέσεις και ενοίκια

Καταιγίδα επιπλέον φόρων της τάξης των 2,3 δισεκατομμυρίων προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί ως την Παρασκευή αφού αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενη δόσης.

Με τροπολογίες και αλλαγές της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση προσπάθησε να κλείσει τρύπες αλλά και γκάφες, όμως τα βασικά χαρακτηριστικά δεν άλλαξαν.

Αντίθετα για ακόμη μια φορά τη μερίδα του λέοντος την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που θα καταβάλουν επιπλέον 1,114 δισ με βάση τις νέες κλίμακες του φόρου. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα έσοδα που περιμένει το κράτος από τις αυξήσεις στους φόρους για ενοίκια.

230 εκατομμύρια περιμένει να εισπράξει το κράτος απ’ την αύξηση στο 15% από το 10% που είναι σήμερα στους φόρους των καταθέσεων, ενώ ακόμη 199 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στα ταμεία του κράτους από την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 150 ευρώ αλλά και την αύξηση του τέλους των επιχειρήσεων από τα 500 στα 1.000 ευρώ.

Επιπλέον 582 εκατομμύρια θα είναι οι φόροι από την αύξηση της φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δουν άμεσα τις μειώσεις στις αποδοχές τους από την αλλαγή στις κλίμακες καθώς αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όλη στη συλλογή των αποδείξεων καθώς προβλέπονται δυσβάσταχτοι φόροι (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Με βάση τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής εκπίπτουν στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Ο νέος φόρος υπεραξίας με συντελεστή 20% αφορά, με βάση το τελικό σχέδιο του φορολογικού, τα ακίνητα που αποκτήθηκαν από 1η Ιανουαρίου του 2013 και μετά.

Διαβάστε επίσης:
Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις για τις αποδείξεις – “Ακριβά” θα πληρώσουν όσοι δε συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε