Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

2 δισ. θα πληρώσουν όσοι έστειλαν λεφτά στην Ελβετία

2 δισ. θα πληρώσουν όσοι έστειλαν λεφτά στην Ελβετία

Ως και 45% φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι περίπου 25.000 Έλληνες πολίτες που έστειλαν εν μέσω κρίσης χρήματα στις Ελβετικές τράπεζες και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα αυτά.

Ήδη καλούνται να δικαιολογήσουν το που βρήκαν τα χρήματα που έστειλαν έξω. Πολλοί επικαλούνται από κέρδη στο χρηματιστήριο ως αποταμιέσεις, ωστόσο δεν φαίνεται να πείθουν.

Τώρα πρέπει να προσκομίσουν μια σειρά από δικαιολογητικά στην εφορία:

Τα στοιχεία του εμβάσματος, αλλά και αναλυτικά τα πρόσωπα στα οποία ανήκει. Όλα τα τα αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των εκκαθαριστικών που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μέχρι το οικονομικό έτος 2004, τυχόν αντίγραφα αρχικών ή συμπληρωματικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν με την ανωτέρω διαδικασία με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι φορολογούμενοι οι οποίοι στην ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ θα συμπληρώσουν αθροιστικά το οικονομικό έτος 2000 στοιχεία και προηγούμενων χρόνων (1999, 1998 κ.λπ.) όπως αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, στο φάκελο δικαιολογητικών που θα υποβάλουν στη ΔΟΥ θα πρέπει να συμπεριλάβουν και χειρόγραφη κατάσταση όμοια με αυτήν της ειδικής ως άνω εφαρμογής, στην οποία θα εμφανίζονται αναλυτικά ανά έτος τα ποσά που αναγράφονται συγκεντρωτικά το οικονομικό έτος 2000.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε