Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

200 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. στη Λετονία για να μην χρεωκοπήσει

200 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. στη Λετονία για να μην χρεωκοπήσει
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.10.2010 | 23:58

Τα δημόσια οικονομικά της Λετονίας κατέρρευσαν το 2008 στο πλαίσιο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ποσό ύψους 200 εκ.ευρώ παρέσχε σήμερα στη Λετονία η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέρος διεθνούς προσπάθειας για την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας. Τα δημόσια οικονομικά της Λετονίας κατέρρευσαν το 2008 στο πλαίσιο της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και περιφερειακοί δανειστές έσπευσαν να την συνδράμουν τον Ιανουάριο του 2009 με χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 7,5 δισ. ευρώ αλλά απαίτησαν την εφαρμογή μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "χορήγησε σήμερα την τέταρτη δόση του δανείου της Ε.Ε. προς τη Λετονία. Η ενέργεια αυτή σημειώνεται μετά τη θετική αξιολόγηση της Επιτροπής επί της εφαρμογής των οικονομικών συνθηκών που συνοδεύουν αυτή τη χορήγηση, από τις Αρχές" σημειώνεται σε ανακοίνωση των Βρυξελλών.

Η χορήγηση της δόσης του δανείου εκτιμάται ότι θα συνδράμει πολιτικά τον πρωθυπουργό της Λετονίας Βαλντίς Ντομπρόβσκι, ο οποίος αναδείχθηκε στην εξουσία μετά την εκδήλωση της κρίσης και έθεσε τη χώρα του στην οδό της δημοσιονομικής προσαρμογής, μέσω δραματικών περικοπών στις δαπάνες του προϋπολογισμού.

Παρά τη μείωση των δαπανών, το κόμμα του οποίου ηγείται ο ο Ντομπρόβσκι αναδείχθηκε ως το πλέον δημοφιλές στις εθνικές εκλογές της 2ας Οκτωβρίου, αν και έκτοκτε μάχεται για το σχηματισμό κυβέρνησης με πολιτικούς του αντιπάλους, πολλοί εκ των οποίων ζητούν την επαναδιαπραγμάτευση των όρων οικονομικής διάσωσης της χώρας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook