Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

22 δισ. έκαναν φτερά στα ξένα! – 54.000 που έβγαλαν τα λεφτά έξω στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

22 δισ. έκαναν φτερά στα ξένα! – 54.000 που έβγαλαν τα λεφτά έξω στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

– Κυνηγάνε πλούσιους για παρηγοριά στα 11,5 δισ μέτρων εναντίων των φτωχών
– Εμβάσματα πάνω από 1 εκατομμύριο έστειλαν στο εξωτερικό 3.000 Έλληνες
– 100.000 το… μικρότερο “πακέτο” που έδιωξαν εν μέσω κρίσης

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ειδικά κάθε φορά που έρχονται νέα μέτρα ξεκινάει ένα παιχνίδι, τη μια με τα λεφτά βουλευτών, την άλλη με τα λεφτά στην Ελβετία, πάντα όμως έχει να κάνει με ποσά που ο απλός πολίτης ακούει και ζαλίζεται.

Τώρα έρχεται στο φως η λίστα των ελληνικών υπηρεσιών, του ΣΔΟΕ, που εντόπισε διαφυγή στο εξωτερικό 22 δισ.
Ποσού που αντιστοιχεί στα τρία τελευταία πακέτα μέτρων. Εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για 54.000 άτομα που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 σε λογαριασμούς του εξωτερικού σε μια περίοδο που έμοιαζε τα ποσά αυτά να διαφεύγουν για να προφυλαχθούν από την πιθανότητα επιστροφής της χώρας στη δραχμή.
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 3.000 πολίτες που έστειλαν εμβάσματα συνολικού ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου. Δεν είναι μάλιστα λίγοι μιλάμε για 3.000 περιπτώσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με “Τα Νέα” οι εν λόγω κύριοι έβγαλαν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ.

Ως και η Καγκελάριος επανέλαβε ότι πονάει η καρδιά της γιατί οι φτωχοί στην Ελλάδα πληρώνουν και οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους.

Τα στοιχεία στα χέρια του ΣΔΟΕ είναι πολλά. Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από αυτούς που έστειλαν ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου και θα αρχίσει να κατεβαίνει μέχρι τα εμβάσματα των 100.000 ευρώ.

Θα γίνει αρχικά συνδυασμός δηλώσεων των τελευταίων χρόνων για να φανεί εαν έχουν δηλωθεί και έχουν φορολογηθεί αυτά τα χρήματα. Στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος περιουσιακών στοιχείων.

Εαν τα ποσά δεν δικαιολογούνται θα γίνει η σχετική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών.

Ο όγκος των στοιχείων είναι τεράστιος και μόλις έφτασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το πότε θα υπάρξουν και εαν θα υπάρξουν αποτελέσματα… θα το δούμε.

Άλλωστε όλοι αυτοί με βάση τις προθέσεις της κυβέρνησης θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση.
Να πουν ένα συγνώμη , να πληρώσουν ένα 5% ως 10% (ενώ η μέση φορολόγηση είναι από 25% ως και 35% για τους κοινούς θνητούς) και να νομιμοποιήσουν τα “μαύρα”

Διαβάστε επίσης:
Πόσο χάνουν οι συνταξιούχοι – “Κλείδωσε” και το όριο στα 67

Παραμένει η τρύπα 4 δισ στα μέτρα – Στέλεχος κόμματος: “η τρόικα θέλει αίμα”

Τα σενάρια για το επίδομα πετρελαίου – Το ποσό θα κυμαίνεται από 200 έως 400 ευρώ – Θα υπολογίζεται με εισοδηματικά κριτήρια

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε