Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

27,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες 4 τραπεζών

27,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες 4 τραπεζών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.12.2012 | 13:26

Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς), φτάνουν τα 27,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας της.

Η έκθεση που δίνεται στη δημοσιότητα θα περιλαμβάνει ακόμη τα ευρήματα του διαγνωστικού ελέγχου, που πραγματοποίησε στις ελληνικές τράπεζες η Black Rock.

Με τη δημοσιοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών των τεσσάρων τραπεζών αρχίζει η "αντίστροφη μέτρηση" για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, αλλά και την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, στην έκθεση εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών καλύπτονται από τους πόρους που έχουν προβλεφθεί για τον σκοπό αυτό στο Μνημόνιο.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι για τον ίδιο λόγο είχε δημιουργηθεί ένα "μαξιλάρι ασφαλείας" ύψους 5 δισ. ευρώ το οποίο, ωστόσο, μετά το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έχει περιοριστεί κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Σε γενικές γραμμές οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών που διαπιστώνει στην έκθεσή της, η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αποκλίνουν από εκείνες που δημοσιοποίησαν οι διοικήσεις των τραπεζών μαζί με τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Η Ελλάδα θα χρειαστεί δεκαετίες για να ανακάμψει''

Financial Times: Η Κρίση Νο2 παραμονεύει

Καυγάς στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
   Διαδώστε αυτό το άρθρο