Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

500.000 άτομα ελέγχει το ΣΔΟΕ – Ποιοι μπήκαν στις νέες λίστες

500.000 άτομα ελέγχει το ΣΔΟΕ – Ποιοι μπήκαν στις νέες λίστες

Οι “λίστες” είναι δύο και περιλαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι ελέγχονται μάλιστα σε βάθος δωδεκαετίας

Ουσιαστικά στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει όλοι όσοι είχαν τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, αλλά και εκείνοι οι οποίοι που έχουν πάρει δάνεια άνω των 200.000 ευρώ. Οι έλεγχοι μάλιστα θα πάνε πίσω ως το 2000.

Τώρα θα γίνουν διασταυρώσεις στοιχείων, θα ελεγχθούν δηλαδή όλα τα δηλωθέντα εισοδήματα από το 2.000 και θα φανεί εάν τα πρόσωπα αυτά δικαιολογούν αυτά τα ποσά.

Σύμφωνα με “το Βήμα” το αρχικό έγγραφο ΣΔΟΕ με το οποίο εκδηλώνεται η πρόθεση να συνταχθεί λίστα με όσους έχουν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ εντός ενός χρόνου, την περίοδο 2000-2012, συντάχθηκε στις 15 Ιουνίου 2012, δηλαδή τρεις μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές και έχει επικαιροποιηθεί πολλές φορές, ύστερα από σχετικά διευκρινιστικά αιτήματα των τραπεζών.

Στα έγγραφα του ΣΔΟΕ που εστάλησαν και στο γραφείο του πρωθυπουργού ζητείται «η αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή αρχείων στα οποία αρχικά να αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από 1ης Ιανουαρίου 2000 ως και σήμερα, ατομικά ή κοινά πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς (εκτός λογαριασμών όψεως) όπου η κίνηση ενός τουλάχιστον λογαριασμού (εκτός λογαριασμού όψεως) του οποίου οι συνολικές πιστώσεις ή οι χρεώσεις σε ένα τουλάχιστον έτος υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ».

Διαβάστε επίσης:
9 δισ. τα μέτρα – Μεγαλύτερες οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Δικογραφία κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που “άρπαξε” κρατούμενο

Νεκρό παιδί 10 ετών σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με Ι.Χ. – Ελαφρά τραυματισμένα τρία παιδιά

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε