Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

6 στις 10 επιχειρήσεις το 2011 θα καταλήξουν με ζημιές

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το 2011 είναι ότι έξι στις δέκα επιχειρήσεις, αναμένουν μείωση του κύκλου εργασιών τους και η ίδια απαισιοδοξία επικρατεί και όσον αφορά τα κέρδη των εταιριών.

Επίσης, αρνητική είναι διάθεση των επιχειρηματιών για επενδύσεις, ενώ απαισιόδοξα είναι και τα μηνύματα για την απασχόληση. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Ζησιμάτος στην ομιλία του κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

”Το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στο στρατηγικότερο σημείο, για κέντρο διανομής εμπορευμάτων αλλά και τουρισμού κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου. Και ενώ το έχει αντιληφθεί η Cosco για την εισαγωγή και προώθηση των εμπορευμάτων από την Άπω ανατολή, δεν το έχουμε αντιληφθεί εμείς, ώστε να καρπωθούμε εμπορικά όλη αυτή την διαδικασία” είπε ο κ. Ζησιμάτος, σημειώνοντας ότι μετά την άρση του cabotage πρέπει το εμπόριο να αναλάβει δράσεις και να στοχεύσει στην κρουαζιέρα.

”Το σχέδιο για μέλλον σε μια μικρή χώρα, σαν την δική μας, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει το εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον πολιτισμό-τουρισμό, που η μεταξύ τους συνεργασία θα αποδώσει άμεσα σημαντικά οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα. Ίσως η κρίση να μας ταρακουνήσει, αφυπνίσει και να μας διορθώσει πριν να είναι αργά” τόνισε ο κ. Ζησιμάτος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε