Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

7,5 δισ πρέπει να βάλει στα ταμεία του κράτους ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Βαρύ φορτίο καλείται να σηκώσει ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης που πρέπει μέσα στην φετινή χρονιά να βεβαιώσει πρόστιμα και φόρους ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Αυτός είναι ο στόχος για το 2011, όταν οι ράμπο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πέρυσι βεβαίωσαν 5 δισ.

Ο νέος ειδικός γραμματέας τόνισε ότι “το ΣΔΟΕ θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας το σήμα για φοροκυνηγητό σε όλους όσους φοροδιαφεύγουν.

Στην εκδήλωση για την ανάληψη των καθηκόντων του πρώην αντιεισαγγελέα στο «τιμόνι» του ΣΔΟΕ, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι διαρκής και για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο χρειάζεται και η βοήθεια των πολιτών. Όπως είπε ο υπουργός η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

Αναφερόμενος στο νέο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, μίλησε για το τεράστιο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δικαστικός λειτουργός και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο απερχόμενος επικεφαλής της υπηρεσίας και νυν γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Γιάννης Καπελέρης τόνισε ότι αν και το ΣΔΟΕ “δέχτηκε υπόγειο πόλεμο, τελικά τα κατάφερε”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε