Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

70 κολοσσοί στηρίζουν Ελλάδα

70 κολοσσοί στηρίζουν Ελλάδα
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.06.2011 | 08:20
Πρώτη δημοσίευση: 20.06.2011 | 08:20

“Επίθεση αγάπης” στην ευρωπαϊκή περιφέρεια κάνουν από σήμερα 70 εταιρείες-κολοσσοί στην Ευρώπη με τζίρους άνω του 1,5 τρισ. Ευρώ.

Με μια καμπάνια μέσω καταχώρησης στις μεγαλύτερες εφημερίδες και ένα κείμενο που υπογράφουν οι επικεφαλής τους οι εταιρείες που είναι ικανές να δημιουργήσουν κλίμα και σε πολιτικό επίπεδο όπως οι: Daimler,ΒΜW, D.Telecom,Total,EADS, Renault κ.α. υποστηρίζουν ότι θα ήταν τεράστιο λάθος η αποπομπή κρατών-μελών από τη ζώνη του ευρώ.
Ζητούν μεν αυστηρούς κανόνες στο σύμφωνο σταθερότητας όμως λένε πως πρέπει να ανοίξει παράθυρο στο μέλλον για τους πολίτες των φτωχότερων κρατών της περιφέρειας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εταιρείες που μετέχουν στην καμπάνια απασχολούν πανευρωπαϊκά 5 εκατομμύρια εργαζόμενους. Μεγέθη τα οποία δεν είναι αμελητέα για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες και αλλού.
Παράλληλα βέβαια οι εταιρείες βλέπουν ότι το βιοτικό επίπεδο των πολιτών κρατών όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πέφτει κατακόρυφα.
Αυτό θα σημάνει μείωση των πωλήσεών τους σε αγορές μερικών δεκάδων εκατομμυρίων και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητό, έτσι οι κολοσσοί μπήκαν στο επικοινωνιακό παιχνίδι-πίεση προς την Ευρώπη για άμεσες αποφάσεις-λύσεις, ειδικά όσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης σε μεγαλύτερες χώρες-αγορές όπως η Ισπανία.

Διαβάστε επίσης:


   Διαδώστε αυτό το άρθρο