Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Α. Λοβέρδος: ” Kανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό”

“Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί κανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων”, διαβεβαίωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση περικοπής ή αναδιάρθρωσης των επιδομάτων ανεργίας”, πρόσθεσε, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου.

“Το υπουργείο ανταπεξήλθε στις υποχρεώσεις του πρώτο και πριν τα χρονοδιαγράμματα. Τις αλλαγές τις είχαμε δρομολογήσει πριν το μνημόνιο ΕΕ-ΔΝΤ και είμαστε περήφανοι για αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Λοβέρδο στο γεγονός ότι παρουσιάζονται ορισμένες διατάξεις του νόμου για το Ασφαλιστικό ως νέα μέτρα. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε, εμφανίζεται το άρθρο 11 του νόμου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με το οποίο εκπονείται νέα αναλογιστική μελέτη με βάση τους αριθμούς του ασφαλιστικού νόμου σ’ ότι αφορά μια σειρά από θέματα, ως νέο μέτρο. Επίσης η πρόβλεψη του άρθρου 15 για τις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες εμφανίζεται ως νέο μέτρο. “Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται ορισμένες διατάξεις του νόμου για το ασφαλιστικό ως νέα μέτρα. Όποιος το κάνει αυτό παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό. Όσοι το λένε αυτό ψεύδονται ασύστολα”, είπε.

Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε το νέο σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών το οποίο θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), μέτρο που αποσκοπεί να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κατά περίπου 1 δισ. ευρώ κατά έτος. Παράλληλα, έθεσε ως επόμενο στόχο του υπουργείου, τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και την έναρξη διαδικασιών για απογραφή όλων όσων λαμβάνουν σύνταξη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε