Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΔΕΔΥ: Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Πράγματι έχουμε ιστορικές αλλαγές, όπως εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός και όπως συγκεκριμένα προσδιόρισε ο Υπουργός Οικονομίας με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

“Προφανώς τίποτα δεν ισχύει από αυτά που επικαλέστηκαν για ανθρώπινη αλληλεγγύη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για Ελλάδα των αξιών”, προσθέτει στην ανακοίνωση. 

“Όταν η κοινωνία διαλύεται, όταν ο πολίτης οδηγείται όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερη φτώχεια και την τελική οικονομική του εξαθλίωση, κανένα μέλλον ευοίωνο δεν δημιουργεί αυτή η πολιτική, αυτή η οικονομική επιλογή για την χώρα και για τους πολίτες”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

“Η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Απελευθερώνει ουσιαστικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μειώνει έως και 35% το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Κλείνει κάθε ελπίδα για τον άνεργο, το μέλλον των νέων. Η οικονομία οδηγείται σε ύφεση χωρίς προηγούμενο”, τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.
 
“Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο. … Βγαίνουμε στο δρόμο, διαδηλώνουμε, απεργούμε”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ποιά είναι τα νέα σκληρότατα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας
Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα σκληρά μέτρα
Το Eurogroup θα εγκρίνει την οικονομική βοήθεια

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε