Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αδεια εξόρυξης για τον Τιτάνα σε λατομείο των ΗΠΑ

Αδεια εξόρυξης για τον Τιτάνα σε λατομείο των ΗΠΑ

Η άδεια έχει διάρκεια 20 ετών, και προβλέπει συγκεκριμένους όρους λειτουργίας των λατομείων.

Εκδόθηκε από το Σώμα Μηχανικού του Στρατού των ΗΠΑ η άδεια λειτουργίας των λατομείων ασβεστολίθου της θυγατρικής του ομίλου Τιτάν στις ΗΠΑ, Tarmac America LLC, στην περιοχή Lake Belt – Miami-Dade της Πολιτείας της Φλόριντα.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «Υπό τις παρούσες συνθήκες ύφεσης, η έκδοση της ανωτέρω άδειας δεν αναμένεται να έχει ουσιαστική επίπτωση στην τρέχουσα δραστηριότητα και κερδοφορία του ομίλου. Πλην όμως αποτελεί τη θετική κατάληξη μίας τριετούς διαδικασίας και επιτρέπει στον όμιλο Τιτάν να προβεί σε ορθολογικό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και αρτιότερη περιβαλλοντική διαχείριση στην περιοχή». 

Σε σχετική έκθεσή της, η Proton Bank υπογραμμίζει πως η νέα άδεια δεν θα έχει άμεση επίπτωση στα αποτελέσματα της Τιτάν, δεδομένου ότι τόσο η αγορά υλικών όσο και η αγορά τσιμέντου είναι επί του παρόντος ισχνές. Ωστόσο, σε περίπτωση που η ζήτηση ανακάμψει, η Τιτάν θα έχει εξασφαλίσει επαρκείς προμήθειες για την διάθεση υλικών αλλά και τη στήριξη του περιθώριου κερδοφορίας της μονάδας Pensuco στη Φλόριντα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε