Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αφήνουν την Εθνική,παίρνουν τον ΟΣΕ οι Κινέζοι

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Συνεχίζουν το “παιχνίδι” τους οι Financial Times.

Μετά τη διάψευση της “απόκτησης της Εθνικής από τους Κινέζους”, η βρετανική εφημερίδα επανέρχεται σήμερα με άλλο σενάριο -που πάντως δεν είναι τελείως φανταστικό.

Υπό τον τίτλο “Θα μπορούσαν οι Κινέζοι να δελεαστούν από το ελληνικό… Εξπρές” αναφέρει ότι

υπό τις παρούσες συνθήκες, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι θα μπορούσαν να είναι μία χρυσή ευκαιρία για τους Κινέζους. “Εάν το Πεκίνο αποφασίσει τελικώς να «πηδήξει στο ελληνικό express» θα υπάρξει ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ενώ οι Κινέζοι θα έχουν την δυνατότητα να διεισδύσουν στα Βαλκάνια και αλλού και επιπλέον οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι θα εκσυγχρονιστούν”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με το άρθρο οι Κινέζοι για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα θέλουν ως αντάλλαγμα κάτι που θα βοηθήσει τις εμπορικές τους προσπάθειες για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση στα Βαλκάνια και στην Αν. Ευρώπη.

 

Στο άρθρο φιλοξενείται και η γνώμη κορυφαίου στελέχους των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων, που λέει ότι οι Κινέζοι είναι μεταξύ αυτών που ξέρουν να διαχειρίζονται, να διοικούν και να επενδύσουν σε σιδηροδρομικές μεταφορές. Επίσης έχουν την δυνατότητα, σύντομα, να γίνουν οι πλέον επικίνδυνοι ανταγωνιστές για τις ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρίες. «Είναι ιδιαίτερα σοβαροί ως προς τον συγκεκριμένο κλάδο και κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμά», τονίζει το εν λόγω στέλεχος.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποιοί και γιατί “παίζουν” με την οικονομία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε