Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Αφήστε τους να φάνε μπακλαβά”

“Αφήστε τους να φάνε μπακλαβά”

Θα ήταν υπερήφανος ο Αριστοτέλης για τους σημερινούς έλληνες λέει περιπαικτικά αρθρογράφος στο διεθνές οικονομικό site MarketWatch.

Ο Βrett Arends, σε άρθρο με τίτλο “Ελληνική φάρσα: Αφήστε τους να φάνε μπακλαβά”, λέει ότι “η πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ξεπερνά τα όρια που έθεσε στο θεατρικό είδος ο Αριστοτέλης, αποτελώντας δράμα και κωμωδία μαζί”.

Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, συνεχίζει ο αρθρογράφος, ίσως να εξηγείται από μια τυχαία ανακάλυψη του τελευταίου χαμένου βιβλίου του Αριστοτέλη για την κωμωδία, στα αρχεία της κυβέρνησης. Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο προανήγγειλε δημοψήφισμα για τη νέα ευρωπαϊκή διάσωση, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν μπήκε καν στον κόπο να το πει πρώτα στον υπουργό Οικονομικών του.

Καλεί επίσης τους ευρωπαίους εταίρους να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αφού όπως λέει το τίμημα από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ μοιάζει να είναι αρκετά μικρό.

“Παράλληλα θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των τραπεζών, αλλά θα αφήσει τους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους κατόχους CDS να γράψουν ζημιές. Ας τους αφήσουν να φάνε μπακλαβά”, αναφέρει ειρωνικά ο κ. Arends.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μέρκελ “αδειάζει” και δημοσίως τον έλληνα πρωθυπουργό

ΔΝΤ: Όλα είναι στον αέρα! Από την 6η δόση μέχρι…
 

Ο παραλογισμός του δημοψηφίσματος – Ρισκάρουμε την ευρωπαϊκή πορεία για κάτι που δεν χρειάζεται ούτε την έγκριση της Βουλής

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε