Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγωγή της Πειραιώς κατά του Reuters – Ζητά αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ

Αγωγή της Πειραιώς κατά του Reuters – Ζητά αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ

Αγωγή κατά του πρακτορείου Reuters για συκοφαντική δυσφήμιση προς την τράπεζα και τον πρόεδρό της, κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η τράπεζα διεκδικεί αποζημίωση 50 εκατομμυρίων ευρώ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι οι ισχυρισμοί του πρακτορείου έχουν χτιστεί σε ένα ασαφούς προέλευσης, αλλά συγκεκριμένης σκοπιμότητας, έγγραφο.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι οι εταιρείες που αναφέρονται στο πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters είναι μεταξύ εκείνων που κυκλοφόρησαν και δημοσιεύθηκαν σε blogs μετά από «καταγγελίες» πρώην υπαλλήλου, ο οποίος κατηγορείται από την Τράπεζα Πειραιώς για δύο κακουργήματα.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων οι εταιρείες αυτές έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς.

Όσο για τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε, υπογραμμίζει η Πειραιώς. «Η δραστηριότητα του κ. Grey (συντάκτη του Reuters) και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το σημερινό δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς», αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε