Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αγώνας δρόμου για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου

Εντός του Αυγούστου πρέπει να κατατεθούν στην Βουλή και να ψηφιστούν μια σειρά απο νομοσχέδια. Στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος.

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα πρέπει να έχει κατατεθεί το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με το οποίο μειώνεται η μισθολογική δαπάνη κατα 16,5 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο αναμένεται να κατατεθεί και το πρώτο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων φορέων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή επίσης στις αρχές Αυγούστου ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί η κεντρική διεύθυνση για τη συλλογή χρεών υψηλών εισοδημάτων, αλλά και το κλείσιμο των 200 εφοριών.

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, έως το τέλος τους 2011 πρέπει να έχει επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 5 δισ. ευρώ. Ήδη 400 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από την πώληση του ποσοστού του ΟΤΕ, ενώ 1,3 δισ. ευρώ είναι ο στόχος μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου από την επέκταση της σύμβασης του ΟΠΑ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και την πώληση ποσοστών της ΕΥΑΘ, του ΟΛΘ και του 100% των Κρατικών Λαχείων.

Στο μεταξύ ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος θα έχει σήμερα σειρά συναντήσεων στις ΗΠΑ με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογο του κ. Timothy Geithner, την κα Christine Lagarde, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, τον κ. Charles Dallara, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΙF και τον Γερουσιαστή κ. John Kerry, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στο Peterson Institute for International Economics, με θέμα “Greek debt crisis: challenges and opportunities”.

Οπως επίσης έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα θα συνεδριάσει το διοικτικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης
Στις ΗΠΑ ο Ευ. Βενιζέλος – Συναντήσεις με Λαγκάρντ και με υπουργούς του Ομπάμα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε