Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αισιοδοξία FED για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Αισιοδοξία FED για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Τόνισε, μάλιστα, ότι “η ανάπτυξη θα υποστηριχθεί από την αύξηση της ζήτησης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Μπεν Μπερνάνκι, δήλωσε σήμερα ότι έχει εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, θεωρώντας ότι είναι μεν προς το παρόν περιορισμένης έκτασης, αλλά θα επωφεληθεί από τη στήριξη που θα της προσφέρουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Αναγνώρισε ταυτόχρονα ότι “υπάρχουν ακόμη σοβαρές δυσκολίες”, μολονότι η οικονομική κρίση έχει “ουσιαστικά” περάσει, ενώ προειδοποίησε ότι “η αμερικανική οικονομία έχει μπροστά της μακρύ δρόμο”, μέχρι να φτάσει στην πλήρη ανάκαμψη.

“Μετά την ιλιγγιώδη πτώση της στα τέλη του 2008 και τις αρχές του 2009, η οικονομία των ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε στα μέσα της περασμένης χρονιάς και έκτοτε κινείται σε μετριοπαθείς ρυθμούς”, είπε ο Μπερνάνκι σε ομιλία του, στη Νότια Καρολίνα.

“Σήμερα η οικοινομική κρίση φαίνεται ότι ουσιαστικά βρίσκεται πίσω μας (…) αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διαβούμε, μέχρις ότου η οικονομία μας να αποκατασταθεί πλήρως και πολλοί Αμερικανοί αγωνίζονται ακόμη να ξεφύγουν από την ανεργία, τις κατασχέσεις ακινήτων και την απώλεια του εισοδήματός τους”, πρόσθεσε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε