Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αισιοδοξία για την οικονομία της Ελλάδας

Αισιοδοξία για την οικονομία της Ελλάδας
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.02.2010 | 23:21
Πρώτη δημοσίευση: 06.02.2010 | 23:02

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους σκληρούς στόχους που έχει θέσει για την οικονομία της εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Αναμένουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να επιτύχει αυτό το στόχο", ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ σε ανακοίνωση του, μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών που διεξάγεται στον Καναδά.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύνοδο της G7, είχε δηλώσει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα εάν του ζητηθεί. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν χρειάζεται βοήθεια από το ΔΝΤ. "Εμείς, οι εκπρόσωποι της ζώνης του ευρώ, καταστήσαμε σαφές ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή και ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί", τόνισε ο Γιούνκερ. 

Ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά, Τζιμ Φλάχερτι, που προεδρεύει αυτήν την περίοδο στην G7, είπε ότι τα χρέη των χωρών-μελών της ευρωζώνης είναι ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την G7.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο