Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αισιοδοξία για το πρόγραμμα λιτότητας της Γαλλίας

Η υπουργός θύμισε ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του γιά το 2011 “βλέπει” δημόσιο έλλειμμα -6,1% του ΑΕΠ.

Η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, εκτίμησε σήμερα ότι “το ΔΝΤ” στην έκθεσή του γιά την Γαλλία και την οικονομία της “συμφωνεί ότι η κυβερνητική οικονομική πολιτική είναι η κατάλληλη γιά το έτος 2011”.

Η υπουργός θύμισε ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του γιά το 2011 “βλέπει” δημόσιο έλλειμμα -6,1% του ΑΕΠ, όπως κι η κυβέρνηση (-6,0%), “επιβραβεύοντας” την ασκούμενη δημοσιονομική πολτική, “ιδίως την πτυχή της που αφορά τις συντάξεις” στο μέλλον.

“Χαίρομαι επίσης που το ΔΝΤ συμμερίζεται τη γαλλική προσπάθεια διαχείρισης της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εγκρίνοντας ως καλά στοχευμένο και διατυπωμένο το πρόγραμμά μας γι ανάκαμψη της οικονομίας μας, εγκρίνοντας την εποπτεία μας στον τραπεζικό τομέα και διαπιστώνοντας σταθερότητα σαυτον τον τομέα” επισήμανε εξ άλλου η κυρία Λαγκάρντ σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ.

“Σιγήν ιχθύος” τήρησε πάντως η Γαλλίδα υπουργός των Οικονομικών γιά την πρόβλεψη του ΔΝΤ, ότι το δημόσιο έλλειμμα θα πέσει τελικά στο “σύννομο” 3% του ΑΕΠ μόλις το 2015 κι όχι του 2013 την αρχή, όπως ανακοινώνει το Παρίσι. Εξάλλου το ΔΝΤ “βλέπει” πολύ ήπια την γαλλική ανάπτυξη, δηλαδή 1,6% του χρόνου και 1,8% γιά όλο το 2012.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε