Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αισιόδοξοι οι Γερμανοί μάνατζερ για την πορεία της οικονομίας της χώρας τους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Αισιοδοξία μεγαλύτερη του αναμενόμενου για την πορεία της γερμανικής οικονομίας διαπιστώνει το Βαρόμετρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, το οποίο καταγράφει σε μηνιαία βάση την άποψη 7.000 κορυφαίων μάνατζερ μεγάλων γερμανικών εταιριών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για τον τρέχοντα μήνα, ο δείκτης επιχειρηματικότητας ανέβηκε απροσδόκητα από τους 106,7 βαθμούς στους 107,7, ενδεχομένως, σύμφωνα με τους αναλυτές, λόγω και του περιορισμού του κινδύνου «Brexit» στις δημοσκοπήσεις. Στην έρευνα καταγράφεται ακόμη σταθερά ισχυρή αγοραστική διάθεση των Γερμανών, οι οποίοι στρέφονται προς ακριβά αγαθά, όπως έπιπλα και αυτοκίνητα.
Η επίδοση του Μαΐου είναι η καλύτερη από τον περασμένο Δεκέμβριο. «Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται σθεναρά», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φούεστ και επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες εκφράζουν για το προσεχές εξάμηνο ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία από ό,τι για την τρέχουσα περίοδο. Τα θετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αφήνουν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί τελικά προς τα πάνω το ποσοστό της ανάπτυξης στης χώρας συνολικά για το 2016.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε