Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αισιόδοξος μετά το PSI ο Προβόπουλος

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.03.2012 | 20:57
Πρώτη δημοσίευση: 17.03.2012 | 20:48

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, εκτιμά πως μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας υπάρχουν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που υπό προϋποθέσεις μπορούν να αρχίσουν να εισρέουν στην οικονομία μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Προβόπουλος σε συνέντευξ'η του στο Βήμα τηξς Κυριακής δηλώνει πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αλλάξει το κλίμα στη χώρα. Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας χρειάζεται πρωτίστως να ολοκληρωθεί ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων στις αγορές, στους θεσμούς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν δράσεις που να οδηγούν στην ανάπτυξη όπως είναι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που μπορεί, οπως λέει, τα επόμενα χρόνια να αποφέρει 40 έως 50 δις ευρώ κυρίως από το εξωτερικό.

 «Με ένα βελτιούμενο κλίμα θα ήταν εφικτό να επιστρέψουν στις τράπεζες σε πρώτη φάση αποθησαυρισμένα ποσά άνω των 10 εως 15 δις ευρώ, κάτι που θα συντελούσε σε μια τεράστια βελτίωση από άποψη ρευστότητας» τονίζει ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος, πάντως, αν και αναγνωρίζει ότι οι τράπεζες πληρώνουν κυρίως τη δημοσιονομική κρίση δεν παραλείπει να τις κατηγορήσει για την τροφοδότηση του καταναλωτικού μοντέλου λέγοντας: «Οι τράπεζες αν έχουν ένα μερίδιο ευθύνης, είναι γιατί κάποιες από αυτές, την περίοδο των παχιών αγελάδων δεν απέφυγαν τον πειρασμό να ενισχύσουν ένα κούφιο καταναλωτικό όνειρο».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο