Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αιχμές Alpha Bank κατά τρόικας και κυβέρνησης

Αιχμές Alpha Bank κατά τρόικας και κυβέρνησης

Ο συνδυασμός αναποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής, εκθέσεων και πιέσεων της τρόικας για νέα μέτρα και θορύβου περί χρεοκοπίας, επιδεινώνει συνεχώς το οικονομικό κλίμα, εκτιμούν αναλυτές της τράπεζας.

Στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank τονίζεται :”Από τον Αύγουστο του 2011, η ασκούμενη οικονομική πολιτική επηρεάζει αρνητικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα καθώς βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία να οδηγήσει σε ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με μια διόγκωση (αντί της αναγκαίας μείωσης) της αβεβαιότητας, καθώς επικρατεί αναιτίως η αντίληψη ότι οποιαδήποτε μέτρα και αν ληφθούν σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης στην Ελλάδα”.

Στο στόχαστρο των αναλυτών μπαίνει και η τρόικα.
”η Τρόικα προβλέπει τώρα ότι απαιτούνται και νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 2,0 π.μ. του ΑΕΠ το 2012.Η εκτίμηση αυτή και οι νέες πιέσεις για νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας και στο 1ο 3μηνο.’12. Αυτό θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την απόδοση των σημαντικών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται. Θα απαιτηθεί τότε, πιθανότατα, και νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της Τρόικα για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013, και κατά συνέπεια και νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και νέα πτώση του οικονομικού κλίματος στη χώρα”.

Το εκρηκτικό αυτό μείγμα επιδεινώνεται σύμφωνα με την έκθεση από ”τον θόρυβο περί άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και με την καθήλωση των δημοσίων επενδύσεων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα”.

Συνέπεια όλων κατά τους αναλυτές της τράπεζας ”οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με μια διόγκωση (αντί της αναγκαίας μείωσης) της αβεβαιότητας, καθώς επικρατεί αναιτίως η αντίληψη ότι οποιαδήποτε μέτρα και αναληφθούν σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης στην Ελλάδα.Με τις ανωτέρω πρακτικές, σταθερή ανάκαμψη της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σημειωθεί. Η απολύτως αναγκαία βελτίωση του οικονομικού κλίματος θα γίνει δυνατή, μόνον εφόσον καταστεί εμφανές ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται αποδίδουν”.

Διαβάστε επίσης :

Διαβάστε εδώ την ανάλυση της τράπεζας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε