Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Άκερμαν: «Δεν είναι λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

«Βλέπαμε που οδηγούνταν η Ελλάδα αλλά υποτιμήσαμε τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης» παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Ο Γερμανός τραπεζίτης τάχθηκε κατά του ευρωομολόγου και ζήτησε να μην υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας πιστεύει πλέον κανείς», είπε ο Άκερμαν, εκτιμώντας ότι γι’ αυτό αυξήθηκαν τα επιτόκια για την Ιταλία και την Ισπανία.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν συνιστά λύση. Κάτι τέτοιο θα ήταν αρνητικό, επανέλαβε ο Γιόζεφ Άκερμαν, υποστηρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Αθήνα δε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το χρέος της, οι οικονομικές απαιτήσεις των γερμανικών εταιρειών δεν θα είχαν καμία αξία, ενώ θα κατέρρεε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης των Ελλήνων.

Ο κορυφαίος Γερμανός τραπεζίτης τάχθηκε κατά της έκδοσης κοινών ομολόγων από τις χώρες της ευρωζώνης, γιατί όπως είπε κάτι τέτοιο συνιστά το λάθος μήνυμα για χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. «Είμαι στην παρούσα φάση αντίθετος», είπε ο επικεφαλής του γερμανικού τραπεζικού ομίλου, προσθέτοντας ότι οι χώρες αυτές θα πρέπει τώρα να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Και εμείς θα πρέπει να αυξήσουμε τις πιέσεις». Όσο τα πράγματα δεν είναι εντάξει τα ευρωομόλογα δεν έχουν κανένα νόημα, τόνισε ο κ. Άκερμαν, υποστηρίζοντας ότι τα κοινά ομόλογα θα εκτόξευαν τα επιτόκια δανεισμού των συνετών χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η σωτηρία μέσω ευρωομολόγου όμως εθνική κυριαρχία ΤΕΛΟΣ

Άκερμαν: το ελληνικό «κούρεμα» άνοιξε το κουτί της Πανδώρας

Άκερμαν: «Να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε