Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άκερμαν: “Έρχονται δύσκολες ημέρες για τις τράπεζες”

Άκερμαν: “Έρχονται δύσκολες ημέρες για τις τράπεζες”

Ο απερχόμενος διοικητής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν προειδοποίησε σήμερα για το δύσκολο μέλλον που θα σκιάζει τον τραπεζικό τομέα όσο διαρκεί η κρίση στην ευρωζώνη.

«Για όσον καιρό θα επικρέμαται η Δαμόκλειος σπάθη από πάνω μας , θα πρέπει να αναμένουμε δύσκολες χρηματοοικονομικές αγορές», τόνισε ο Άκερμαν στη συνέλευση 7.000 μετόχων της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στην τελευταία του εργάσιμη ημέρα πριν τη συνταξιοδότηση.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όσα συμβούν στο υπόλοιπον του έτους», προειδοποίησε.

Ο Άκερμαν, που επί μία 10ετία πηδαλιούχησε τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τόνισε πως η Deutsche Bank είναι υγιής: «είμαι ευχαριστημένος που μπορώ κατά την αποχώρησή μου να σας παρουσιάσω ένα καλό φύλλο ισολογισμού».

«Οι διάδοχοί μου Γιούργκεν Φίτσεν και Άνσου Γιάιν μπορούν να κτίσουν ό,τι διέφυγε πριν». Ο ίδιος τόνισε πως η τακτική κερδοφορίας που ακολούθησε στην τράπεζα της έχει εξασφαλίσει πως ουδέποτε θα χρειασθεί να προσφύγει σε κρατική συνδρομή.

Ο Γερμανός Φίτσεν και ο γεννημένος στο Λονδίνο Ινδός Γιάιν θα αναλάβουν από κοινού τη διοίκηση της Deutsche Bank από αύριο. Στη σημερινή συνέλευση μίλησαν με φειδώ στους μετόχους, αλλά αναμένεται ότι στους προσεχείς μήνες θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στην πολιτική του τραπεζικού κολοσσού.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε