Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Άκομψο “μαρκάρισμα” στον Γιώργο Παπανδρέου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Δημοσιογράφος “κυνηγούσε” τον Γ. Παπανδρέου στους διαδρόμους
– Εξηγήσεις από το Ρουμπινί για τα περί χρεοκοπίας, απαίτησε ο πρωθυπουργός

Με απύθμενο θράσος και αγένεια ο δημοσιογράγος των Financial Times, έστησε καρτέρι στον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον ακολούθησε επίμονα ακόμα και όταν εκείνος φαινόταν να μη θέλει να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.
Ο δημοσιογράφος δεν δίσταζε να διακόπτει τον κ. Παπανδρέου την ώρα που προσπαθούσε να ολοκληρώσει την φράση του και στριμωχνόταν δίπλα του στους στενούς διαδρόμους από το γκαράζ μέχρι και την αίθουσα  των συσκέψεων που διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Σημειώνεται οτι όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν με αυτό τον πιεστικό τρόπο, είχαν τεθεί νωρίτερα στη συνάντηση που είχε ο κ. Παπανδρέου με ομάδα 25 διευθυντών και στελεχών ξένων εφημερίδων.
 
Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε «πολύ καλή» και η ελληνική πλευρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συνομιλίας και για την κατανόηση, που έδειξαν οι ξένοι δημοσιογράφοι, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει σε βάρος της χώρας και στην εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

 Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου διευκρινίσεις για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος και πώς θα ελεγχθούν οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

 Ο κ. Παπανδρέου έδωσε σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφερόμενος κυρίως στο θέμα της διαφθοράς και στις προσπάθειες να παταχθεί, ενώ ανέφερε την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας στις αλλαγές, που προωθούνται στη δομή του κράτους, καθώς και στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

  Ως προς τις αντιδράσεις για τις οποίες ρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι οι Ελληνες γνωρίζουν τα προβλήματα και επιθυμούν και οι ίδιοι να προχωρήσουν οι ριζικές αλλαγές.

  Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες με στηρίζουν, δεν θέλουν μερεμέτια γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε».

  Η κυβέρνηση και οι Έλληνες είπε ακόμα ο κ. Παπανδρέου, είναι αποφασισμένοι να αφήσουν οριστικά πίσω το κακό παρελθόν, να γυρίσουν τη σελίδα της κακής κληρονομιάς. Κατέληξε δε, πως η διαφθορά δεν είναι στο DNA των Ελλήνων.

ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Στους διαδρόμους συνάντησε ο πρωθυπουργός και το γνωστό οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι, τον άνθρωπο που είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη.
 Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εξηγήσεις για τα όσα έγραψε και είπε ο οικονομολόγος και ο κ. Ρουμπίνι απάντησε ότι δεν γνώριζε ότι δεν ισχύουν τα περί δανείου της Ελλάδας από την Κίνα.

 Ο πρωθυπουργός παρατήρησε στον κ. Ρουμπίνι ότι καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα γράψει κάτι να ρωτήσει για το τι ακριβώς ισχύει.

 Η σύντομη συνομιλία κατέληξε με τον κ. Ρουμπίνι να εκφράζει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του προς τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ομοβροντία υπέρ Ελλάδας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε