Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αξιολόγηση: Αυτό είναι το σχέδιο συμφωνίας για ασφαλιστικό και φορολογικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ιδιαίτερα κρίσιμο θα είναι το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκεής, καθώς αναμένεται να συζητηθεί σχέδιο συμφωνίας, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, μετά τις χθεσινές συναντήσεις των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, στις Βρυξέλλες, υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνίας σχετικά με το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σύμφωνα με δύο ευρωπαίους αξιωματούχους το σχέδιο που συζητήθηκε χθες περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019 και ύψους 1% του ΑΕΠ το 2020 στο φορολογικό τομέα. Όμως σε περίπτωση που οι προβλέψεις για το 2018 δεν βγουν αληθινές και η οικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, τότε τα μέτρα στο σύνολο τους (1% του ΑΕΠ ασφαλιστικό και 1% του ΑΕΠ φορολογικό) θα τεθούν σε εφαρμογή όλα μαζί από το 2019.

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται να συνεχιστούν οι συνομιλίες εξ αποστάσεως από τις βάσεις των θεσμών μέσω τηλεδιάσκεψης, με σκοπό να παρουσιαστεί το παραπάνω σχέδιο κατά την διάρκεια του Eurogroup της Παρασκευής και να αποφασιστεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα άμεσα.

Πηγή: Kathimerini.gr

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε