Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

«Αλάνθαστη» η… συνταγή της Μέρκελ: ιστορικό υψηλό για την ανεργία στη Ευρωζώνη

Μόνο η Γερμανία είδε την ανεργία της να μειώνεται! Και μάλιστα για τρίτο συνεχόμενο μήνα! Μιλάμε για την απόλυτη επιβεβαίωση στην αποτυχία οικονομικής πολιτικής.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα τη Eurostat. Τον Δεκέμβριο του 2011, η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 10,4% στον ενεργό πληθυσμό, ποσοστό ρεκόρ. Στο ίδιο ποσοστό είχε φτάσει η ανεργία στην ευρωζώνη και τον Νοέμβριο, αφού η Eurostat αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της από το 10,3% (που είχε ανακοινώσει αρχικά).

Και ενώ όλη η Ευρωζώνη βυθίζεται, η Γερμανία καταφέρνει να αναδύεται στον… αφρό! Τον Ιανουάριο του 2012, η ανεργία σημείωσε πτώση σημαντικότερη απ’ όσο αναμενόταν, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Απασχόλησης.

Βάσει εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων η ανεργία υποχώρησε κατά 34.000 θέσεις εργασίας, στο επίπεδο των 2.28 εκ. ανέργων. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας παρατηρείται μείωση στον αριθμό των ανέργων.

Αντίθετα, στην Ιταλία η ανεργία διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2004, φτάνοντας το 8,9% του ενεργού πληθυσμού το Δεκέμβριο, έναντι 8,8% το Νοέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική στατιστική υπηρεσία Istat ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 2,24 εκ., δηλαδή αυξήθηκε κατά 10,9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010.

Το 31% των νέων από 15 ως 24 ετών στην Ιταλία είναι άνεργο, επίσης νέο ιστορικό ρεκόρ.
Τον Δεκέμβριο το ποσοστό των νέων ανέργων αυξήθηκε κατά 3% τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010.

Το θέμα της ανεργίας απασχόλησε και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και όπως αποφασίστηκε να δοθούν 82 δισ. ευρώ για την εργασία. Από αυτά, τα 8 θα καταλήξουν στην Ιταλία ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι. «Η ανεργία της νέας γενιάς είναι μια πραγματική πληγή στην χώρα μας», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τετραπλάσια η ανεργία στην Ελλάδα από τη Γερμανία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε