Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 15 Αθήνα Αναλυτικά

Άλλα τρία ευρωπαϊκά κράτη στο κόκκινο λόγω ελλειμμάτων

Άλλα τρία ευρωπαϊκά κράτη στο κόκκινο λόγω ελλειμμάτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.06.2010 | 18:39
Πρώτη δημοσίευση: 15.06.2010 | 18:39

Άλλα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χτυπήσει κόκκινο λόγω του υπερβολικού ελλείμματος.

Η Επιτροπή των Βρυξελλών εισηγείται να κινηθούν οι κείμενες "διαδικασίες περί υπερβολικού ελλείμματος" για τρία ακόμα κράτη μέλη της ΕΕ, δηλαδή την Δανία, την Φινλανδία και την Κύπρο, κάτι που ανεβάζει στα 23 (σε σύνολο 27) τα μέλη της ΕΕ που έχουν τώρα υπερβολικό έλλειμμα, άνω του 3% του ΑΕΠ τους. 

"Η διαδικασία κινείται έναντι των τριών κρατών επειδή έως πολύ πρόσφατα οι κρατικοί προϋπολογισμοί τους χαρακτηρίζονταν από μεγάλα ελλείμματα, κάτι που φανερώνει τον δεινό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης, που διερχόμεθα", σχολίασε ο Επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις, κ. Ολι Ρεν. "Έγνοια μας είναι να αποκατασταθεί η καλή εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών" στην ΕΕ, υπογράμμισε. 

Τώρα, θα αποφασιστεί "πόσος χρόνος θα δοθεί" στις τρεις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις για να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους στο σύννομο 3% του ΑΕΠ τους, σχολίασαν καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες. 

Μόνον το Λουξεμβούργο, από την 16μελή ευρωζώνη, εκτός δε αυτής η Σουηδία, η Εσθονία και η Βουλγαρία, όπου όμως η Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι θα ελεγχθούν προσεκτικότερα διάφορα οικονομικά μεγέθη της, δεν ελέγχονται στο παρόν στάδιο από τις Βρυξέλλες για τα υπερβολικά τους ελλείμματα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  2. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  3. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
  4. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
  5. Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας Εκκενώθηκαν το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και ένας σιδηροδρομικός σταθμός - Απειλές για έκρηξη βόμβας
  6. Συναγερμός στις Βρυξέλλες!  Τρομοκράτης  μαχαίρωσε αστυνομικούς Συναγερμός στις Βρυξέλλες! "Τρομοκράτης" μαχαίρωσε αστυνομικούς
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook