Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άλλα τρία ευρωπαϊκά κράτη στο κόκκινο λόγω ελλειμμάτων

Άλλα τρία ευρωπαϊκά κράτη στο κόκκινο λόγω ελλειμμάτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.06.2010 | 18:39
Πρώτη δημοσίευση: 15.06.2010 | 18:39

Άλλα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χτυπήσει κόκκινο λόγω του υπερβολικού ελλείμματος.

Η Επιτροπή των Βρυξελλών εισηγείται να κινηθούν οι κείμενες "διαδικασίες περί υπερβολικού ελλείμματος" για τρία ακόμα κράτη μέλη της ΕΕ, δηλαδή την Δανία, την Φινλανδία και την Κύπρο, κάτι που ανεβάζει στα 23 (σε σύνολο 27) τα μέλη της ΕΕ που έχουν τώρα υπερβολικό έλλειμμα, άνω του 3% του ΑΕΠ τους. 

"Η διαδικασία κινείται έναντι των τριών κρατών επειδή έως πολύ πρόσφατα οι κρατικοί προϋπολογισμοί τους χαρακτηρίζονταν από μεγάλα ελλείμματα, κάτι που φανερώνει τον δεινό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης, που διερχόμεθα", σχολίασε ο Επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις, κ. Ολι Ρεν. "Έγνοια μας είναι να αποκατασταθεί η καλή εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών" στην ΕΕ, υπογράμμισε. 

Τώρα, θα αποφασιστεί "πόσος χρόνος θα δοθεί" στις τρεις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις για να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους στο σύννομο 3% του ΑΕΠ τους, σχολίασαν καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες. 

Μόνον το Λουξεμβούργο, από την 16μελή ευρωζώνη, εκτός δε αυτής η Σουηδία, η Εσθονία και η Βουλγαρία, όπου όμως η Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι θα ελεγχθούν προσεκτικότερα διάφορα οικονομικά μεγέθη της, δεν ελέγχονται στο παρόν στάδιο από τις Βρυξέλλες για τα υπερβολικά τους ελλείμματα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook