Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αλλάζει εκ βάθρων η Attica Bank

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, μείωση μισθών και γενικότερα μισθολογικού κόστους, νέο οργανόγραμμα της τράπεζες, νέο μηχανογραφικό σύστημα είναι μερικά από τα μέτρα που προώθησε πολύ γρήγορα η Attica Bank σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τάχιστα τα προβλήματα και να μπει η τράπεζα σε νέα πορεία.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Πανταλάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασισμένος να αλλάξει εκ βάθρων πάρα πολύ γρήγορα την τράπεζα ώστε να λειτουργεί ως μία κανονική τράπεζα και όχι ως παραμάγαζο.

Ηδη η νέα διοίκηση έχει επεξεργασθεί όλα τα εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να θωρακίσει κεφαλαιακά την τράπεζα αρχής γενομένης από την κάλυψη των 70 εκατ. ευρώ κεφαλαιακών αναγκών, οι οποίες δεν καλύφθηκαν στην αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Οσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο οι ζημιές περιορίστηκαν σε 9,9 εκατ ευρώ έναντι ζημίας 473,1 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Τα μετά από φόρους αποτελέσματα διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 300,3 εκατ. ευρώ της συγκριτικής περιόδου.

Τα συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημία 10,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 304,2 εκατ. ευρώ τη συγκριτική περίοδο.

Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 16,9 εκατ. ευρώ έναντι οργανικών κερδών 41,1 εκατ. ευρώ περίπου τη συγκριτική περίοδο. Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 670,1 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο του ενεργητικού του Ομίλου ανήλθε σε 3,7 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές προβλέψεις καλύπτουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE) κατά ποσοστό 50% χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εμπράγματες εξασφαλίσεις. Οι καθαροί τόκοι για τον Όμιλο ανήλθαν σε 45 εκατ. ευρώ έναντι 46,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε