Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άλλες τρεις αμερικανικές τράπεζες έκλεισαν

Άλλες τρεις αμερικανικές τράπεζες έκλεισαν
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2010 | 09:23
Πρώτη δημοσίευση: 16.01.2010 | 09:23

Η άσχημη κατάσταση με τα δάνεια οδηγεί στην πτώχευση πολλές τράπεζες.

Η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έκλεισαν άλλες τρεις τράπεζες χθες Παρασκευή, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση όσον αφορά τα δάνεια συνεχίζει να οδηγεί στην πτώχευση κοινοτικές και περιφερειακές τράπεζες που δεν καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση.

Η ομοσπονδιακή επιχείρηση διασφάλισης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC) ανακοίνωσε ότι η Town Community Bank και το Trust of Antioch, στο Ιλινόι, και η St. Stephen State Bank, στο Σεντ Στίβεν της Μινεσότα, χρεοκόπησαν. Άλλες τράπεζες συμφώνησαν να αναλάβουν τους πελάτες και τις υποχρεώσεις τους. Η Barnes Banking Co, στο Κέισβιλ της Γιούτα επίσης έκλεισε, και η FDIC ανακοίνωσε ότι θα προστατεύσει τους καταθέτες ώσπου να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε άλλες τράπεζες.

Η υπηρεσία δεν εξήγησε τους λόγους που οι τράπεζες χρεοκόπησαν. Ωστόσο, η FDIC είχε προειδοποιήσει ότι αναμένεται σημαντικός αριθμός πτωχεύσεων και εφέτος, λόγω των εκτεταμένων ζημιών των τραπεζών από δάνεια συνδεδεμένα με υποθήκες κατοικιών, επιχειρηματικής στέγης κ.λπ.

Η Μπαρνς Μπάνκιν είχε πόρους ύψους περίπου 828 εκατ. δολαρίων. Η Τάουν Κομιούνιτι διέθετε περίπου 70 εκατ. δολάρια σε πόρους. Η Σεντ Στίβεν Στέιτ Μπανγκ είχε περίπου 25 εκατ. δολάρια. Οι πτωχεύσεις θα στοιχίσουν στο ταμείο της FDIC περίπου 296,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας.

     Διαδώστε αυτό το άρθρο