Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αλμούνια: Η Ισπανία δεν χρειάζεται πλήρες σχέδιο διάσωσης

Αλμούνια: Η Ισπανία δεν χρειάζεται πλήρες σχέδιο διάσωσης

Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη ένα πλήρες σχέδιο διάσωσης από τους ευρωπαίους εταίρους της, πέρα από το δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της διότι «οι πόρτες των αγορών είναι ανοικτές και θα παραμείνουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οταν ο Χοακίν Αλμούνια ρωτήθηκε απο το τηλεοπτικό δίκτυο TV3 σχετικά με την πιθανότητα να υπάρξει ένα σχέδιο διάσωσης της ισπανικής οικονομίας απάντησε “ειλικρινά δεν το περιμένω και δεν το πιστεύω».

«Οι πόρτες των αγορών είναι ανοικτές (για την Ισπανία) και είμαι πεπεισμένος ότι θα παραμείνουν», πρόσθεσε ο ίδιος αναγνωρίζοντας παρόλα αυτά ότι η Ισπανία πρέπει να πληρώσει «υψηλό κόστος» για να χρηματοδοτηθεί.

Έπειτα από μια μικρή μείωση που παρατηρήθηκε σήμερα στο επιτόκιο των ισπανικών 10ετών ομολόγων μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, η τάση αυτή αντιστράφηκε και το επιτόκιο έφτασε στο 7,13%, επίπεδο – ρεκόρ για την εποχή του ευρώ.

«Είναι αλήθεια» ότι η Ισπανία «πληρώνει ένα επιτόκιο για το χρέος της πιο αυξημένο απ’ όσο όλοι μας θα επιθυμούσαμε», παραδέχθηκε σήμερα ο Αλμούνια. 

«Όμως υπάρχει επαρκής ζήτηση για κάθε» έκδοση ομολόγων, συνέχισε καταλήγοντας ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ισπανία «έχει προβλήματα χρηματοδότησης».

Διαβάστε

Ραχόι: “Καλό νέο” για Ελλάδα, ευρώ και Ισπανία το εκλογικό αποτέλεσμα

Το ΔΝΤ απαιτεί μέτρα και στην Ισπανία

Οι Αγανακτισμένοι μηνύουν τη διοίκηση της Βankia

 

ΔΝΤ: “Δεν υπάρχει σχέδιο για βοήθεια στην Ισπανία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε