Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αλμούνια: δεν βγαίνει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ

Αλμούνια: δεν βγαίνει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.09.2011 | 06:41
Πρώτη δημοσίευση: 09.09.2011 | 06:41

Ούτε καν για μικρό διάστημα ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία της χώρας δεν συζητά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Χοακιν Αλμούνια

ο οποίος μάλιστα “τραβάει” και το αυτί των χωρών του Βορρά της Ευρώπης μιλώντας για προβλήματα που μπορούν να επηρεάσουν όλους
"Υπάρχουν κράτη- μέλη, κυρίως ορισμένα από τα πιο ισχυρά, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία, που έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν προβλήματα" δήλωσε ο κ. Αλμούνια.
Κάλεσε επίσης τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να συνεχίσουν τις προσπάθειες ανάκαμψης. "Χρειαζόμαστε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η προσαρμογή" δήλωσε.
Ο Χοακίν Αλμούνια απηύθυνε έκκληση για μία πιο ισχυρή πολιτική αρχή για τη ζώνη του ευρώ, προσθέτοντας ότι χωρίς αυτή "η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών θα αυξηθεί".
Ο Επίτροπος απέρριψε την πιθανότητα προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Αυτή η περίπτωση δεν θα συμβεί ποτέ" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:
Απασφάλισε και μας πυροβολεί κατά ριπάς ο Σόιμπλε   Διαδώστε αυτό το άρθρο