Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Alpha Bank: “Με το αποτέλεσμα των εκλογών θα γυρίσει σελίδα η Ελλάδα”

Alpha Bank: “Με το αποτέλεσμα των εκλογών θα γυρίσει σελίδα η Ελλάδα”

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να γυρίσει τη σελίδα της ακυβερνησίας, της αστάθειας και της υπέρμετρης αβεβαιότητας, που ταλαιπώρησε τους πολίτες και την οικονομία τους τελευταίους δύο μήνες», αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν ότι «δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε μια ικανή και σταθερή κυβέρνηση, κατάλληλα στελεχωμένη, να συνεχίσει την προσπάθεια ολοκλήρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής (με έγκαιρη επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων) και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σημαντικής βελτίωσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, που θα συμβάλει στην έγκαιρη ανάκαμψη της οικονομίας και στην έξοδό της από τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της ιστορίας της».

«Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας της, μόνο αν έχει ενστερνιστεί και εφαρμόζει τους ισχύοντες κανόνες ως πλήρες μέλος της ζώνης του Ευρώ. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί και πάλι η ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας της, η ελκυστικότητα της χώρας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, η ανταγωνιστική αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και η ουσιαστική μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Όλα αυτά ήταν και είναι αναγκαία», εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Η επίσπευση της ανάκαμψης της οικονομίας προϋποθέτει την μη επιβάρυνσή της με συνεχείς ανακοινώσεις νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως συνέβη το 2011, προσθέτουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της τράπεζας.

«Είναι λάθος εκτίμηση ότι η αναδιαπραγμάτευση μπορεί να οδηγήσει από μόνη της σε υπέρβαση της κρίσης. Αντί να κυνηγάμε ανεμόμυλους, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάληψη πρωτοβουλιών πολιτικής που θα μας βγάλουν μια ώρα γρηγορότερα από την κρίση. Δεν χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Χρειάζεται εθνική ομάδα υλοποίησης αναπτυξιακών δράσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Χρειάζεται μια εθνική ομάδα που να παίζει “μπάλα” όπως η Εθνική Ελλάδος, που έχει τις ευχές όλων των Ελλήνων να τη συνοδεύουν στον κρίσιμο αυριανό αγώνα της με την Γερμανία», αναφέρει η Alpha Bank.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε