Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Αμαν πια μπουκώσαμε με την αναδιάρθρωση και τα επικοινωνιακά παιχνίδια!

Η υπερβολή με την κατάχρηση της θα οδηγήσει ακόμα και στην αντικατάσταση στα λεξικά της λέξης Ελλάδα με την αναδιάρθρωση.
 

Θυμηθείτε λίγο πριν το..Καστελόριζο πως διέψευδαν όλοι, ξορκίζοντας τα ως φαντάσματα, το Μνημόνιο και το ΔΝΤ.Προηγουμένως βέβαια είχαν φροντίσει να σπείρουν, να θερίσουν και να ταίσουν μέχρι σκασμού την κοινή γνώμη για την ύπαρξη και την αναγκαιότητα τους και έτσι όταν επήλθε το μοιραίο ήταν πια όλοι προετοιμασμένοι.
 
Το ίδιο κόλπο επιχειρείται πάλι με καρμπόν.
Επώνυμα και ανώνυμα, πολιτικοί, αξιωματούχοι των Βρυξελλών, εκπρόσωποι διεθνών οίκων, οικονομικοί παράγοντες και αναλυτές εντός Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού, μας βομβαρδίζουν τόσο με την αναδιάρθρωση που στο τέλος θα συμφιλιωθούμε μαζί της όσο χρειάζεται για να της κρατάμε μία θέση στο οικογενειακό τραπέζι και στις γιορτές, να πηγαίνουμε μαζί της διακοπές και εαν δεν μπορεί να έρθει θα της στείλουμε καρτ ποστάλ!
 
Έτσι λοιπόν για απογευματινό σνακ, το Dow Jones Newswires μεταδίδει τις εξής αποκαλύψεις, ΑΝΩΝΥΜΩΝ μεν κορυφαίων δε, υψηλόβαθμων αξιωματούχων κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ.
 
”Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη”
 
”Η πλειοψηφία των χωρών της Ευρωζώνης βλέπει αναδιάρθρωση του χρέους το επόμενο έτος και το ίδιο πιστεύουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.
 
Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους όλα αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, η Ευρωπαική Ένωση, το ΔΝΤ αλλά και η ελληνική κυβέρνηση.
 
Προχωρώντας ένα βήμα ακόμα ο ένας από τους δύο ευρωπαίους πολιτικούς δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ πιστεύουν ότι η Ελλάδα επειδή δεν θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ούτε το 2012 θα καταφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.
 
Ο δεύτερος αξιωματούχος, πάντα ανώνυμα, δηλώνει ότι η αναδιάρθρωση θα αφορά στο σύνολο του ελληνικού χρέους, δηλαδή στα 340 δις ευρώ που θα επιμηκυνθεί κατά 30 ολόκληρα χρόνια.
 
“Το σενάριο που θα εξετασθεί αρχικά θα περιλαμβάνει την επέκταση των αποπληρωμών του χρέους έως και κατά 30 χρόνια”.
 
“Αν συμβεί, η Ελλάδα θα το κάνει με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων της στην Ε.Ε. και θα χρειαστεί χρόνος για να διαπραγματευτεί με τους ιδιώτες επενδυτές”.

Διαβάστε επίσης :

 
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε