Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμερικανοί και Ιάπωνες “βλέπουν” χρεοκοπία – Απίστευτο παρασκήνιο για το “ελληνικό κούρεμα”

Τα “παιχνίδια” των πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση είναι απίστευτα. Τα “χτυπήματα” αναλυτών και μη ανάλογα με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ο καθένας είναι απανωτά.

Πριν καν βγει στην επικαιρότητα η δήλωση αναλυτή της JP Morgan που είχε αισιόδοξη άποψη για την πορεία των διαπραγματεύσεων (διαβάστε εδώ), έρχονται, σχεδόν ταυτόχρονα, δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.
Η Bank of New York Mellon, όχι απλά δεν αισιοδοξεί, αλλά αντίθετα “βλέπει” άτακτη ελληνική χρεοκοπία και μάλιστα τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ο αναλυτής θεωρεί δεδομένο ότι αφού δεν υπήρξε συμφωνία το σαββατοκύριακο που πέρασε τότε η Ελλάδα δεν θα πάρει το σουπερ-δάνειο
“Επομένως, υπάρχει τώρα μια λογική προοπτική η Ελλάδα να υποστεί μια άτακτη χρεοκοπία στις 20 Μαρτίου, και σχεδόν πιθανό, μια έξοδο από την ευρωζώνη. Ακόμη κι αν φθάσουμε σε συμφωνία, είναι πιθανό να θεωρηθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως χρεοκοπία, με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει», τονίζει ο αναλυτής του οίκου Simon Derrick.
Η Bank of Tokyo Mitsubishi-UFJ παρομοιάζει την Ελλάδα με μπαρουταποθήκη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως : “υπάρχει υψηλό ρίσκο η συμμετοχή τελικά να είναι χαμηλή, εάν επιτευχθεί κάποια συμφωνία, η οποία θα ωθεί την Ελλάδα να ενεργοποιήσει τις μη εθελοντικές ρήτρες συλλογικής δράσης.

Διαβάστε επίσης:
JP Morgan: απίθανη η πτώχευση της Ελλάδας

”Υπόγεια συμφέροντα οδήγησαν τo κούρεμα σε ξέρα”

Οι Ευρωπαίοι κρίνουν σήμερα το “κούρεμα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε