Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αμετανόητοι βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής – Μειώσεις για γέλια σε μισθούς και επιδόματα

Αμετανόητοι βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής – Μειώσεις για γέλια σε μισθούς και επιδόματα

Στην Ελλάδα φαίνεται τελικά να υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών. Εκείνοι που ζούν έξω από το κοινοβούλιο και εκείνοι που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Περιττό να πούμε ποιοί είναι οι πιο ευνοημένοι.’Η μάλλον καλύτερα να το πούμε. 

Την ώρα που ανακοινώθηκαν αιματηρές περικοπές στις συντάξεις των 500 και 1.000 ευρώ και στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων των 1.500 ευρώ τον μήνα, οι βουλευτές ανακαίνισαν το γραφείο τους και διόρισαν κανονικά τα δικά τους παιδιά σε θέσεις με παχυλούς μισθούς στην Βουλή.
 
Ούτε λόγος βέβαια για κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού  που ΜΟΝΟ οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου λαμβάνουν προκλητικά ακόμα και σήμερα. Μόνο μια μικρή περικοπή!

Οι βουλευτές χύνουν κροκοδείλια δάκρυα την ώρα που εισπράττουν για την ανακαίνιση του γραφείου τους έως και  5.500 ευρώ!

Παράλληλα οι εθνοπατέρες έχουν βρει το … κόλπο να μη χάσουν εισόδημα. Έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις συμμετοχές τους σε επιτροπές λαμβάνοντας για κάθε μια εμφάνισή τους ποσό 270 ευρώ!
Οπότε με συμμετοχή σε 2 και τρείς επιτροπές ο καθένας έχουν ισοφαρίσει τις απώλειες από το μισθό για το κατά τα άλλα λειτούργημα που επιτελούν….

Τα μέτρα για τους υπαλλήλους της Βουλής:

– Η μείωση κατά 8%  των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής.
– μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης. 
– μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίστηκε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα “έκτακτης αποζημίωσης” (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%). 
–  Τέλος, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα δώρα  Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ισχύουν αυτοδικαίως και για τους υπαλλήλους της Βουλής.
 

Παράλληλα ο κ. Πετσάλινος ανακοίνωσε και τα μέτρα για τους βουλευτές: 

– Κόβονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.
– Εκτός απο τη μείωση κατα 12% που αποφασίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, μειώνεται περεταίρω κατα 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης.

Τι δεν χάνουν οι βουλευτές

-Αποζημίωση εκπροσώπησης του Κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 του μισθού τους.
-Επίδομα οργάνωσης γραφείου 20-25% 
-Δωρεάν τηλέφωνα ως 13.500 ευρώ το χρόνο
-Δωρεάν κινητό ως 270 ευρώ το μήνα
-Επίδομα 1.000 ευρώ το μήνα για τους βουλευτές επεαρχίας για σπίτι ή ξενοδοχείο
-Επίδομα κίνησης από 450 έως 750 το μήνα ανάλογα με την απόσταση από την εκλογική τους περιφέρεια
-52 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο (αλέ-ρετούρ) για όσους εκλέγονται 200 χλμ και πάνω από την Αθήνα

Όλα αυτά παρά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο ο οποίος ζήτησε από τους 
βουλευτές να παραιτηθούν των δώρων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Βουλή συνεχίζει τις σκανδαλώδεις δαπάνες

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε