Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμετάβλητο στο επίπεδο του 1% διατήρησε η ΕΚΤ το επιτόκιο

Αμετάβλητο στο επίπεδο του 1% διατήρησε η ΕΚΤ το επιτόκιο

 Αμετάβλητο στο επίπεδο του 1% διατήρησε το επίπεδο του βασικού της επιτοκίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά τη μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, σήμερα.

 Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα, επεσήμανε ότι το βασικό επιτόκιο παραμένει αμετάβλητο παρά την ύπαρξη πληθωριστικών πιέσεων και απέδωσε την απόφαση αυτή στη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που υφίσταται για την πορεία οικονομικής ανάπτυξης, η οποία αν και συνεχίζεται παραμένει εύθραυστη.

Πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του επιτοκίου κατά την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, σε περίπτωση που τούτο κριθεί σκόπιμο, εξαρτωμένης της πορείας τόσο την διαδικασίας οικονομικής ανάκαμψης, όσο και του πληθωρισμού.

«Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για τη διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας», τόνισε ο κ.Τρισέ. Τέλος, επανέλαβε την έκκλησή του για περαιτέρω βήματα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρωζώνη με στόχο την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ζώνης του ευρώ και όσων κρατών συμμετέχουν σε αυτήν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε