Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της FED

Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της FED

Η νέα μεγάλη πτώση στις πωλήσεις κατοικιών και οι αρνητικές προβλέψεις για την οικονομία κράτησαν αμετάβλητο το επιτόκιο της Fed.

Στο τέλος της διήμερης συνόδου της Νομισματικής Επιτροπής της, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η Fed, διατήρησε σήμερα σε ισχύ αμετάβλητο το από του Δεκεμβρίου 2008 ισχύον βασικό δανειστικό επιτόκιό της, στο εύρος 0,00%-0,25% . 

Στο ανακοινωθέν, που εκδόθηκε στο τέλος της συνόδου, υπογραμμίστηκε (αφού συνυπολογίστηκε η αρνητική εξέλιξη, ως προς την οικονομική ανάκαμψη, κρίσιμων δεικτών όπως της ανεργίας, της νέας πρώτης ατομικής κατοικίας κ.λπ.) πως “σήμερα η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κινδυνεύει περισσότερο” σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν–γίνεται και μία έμμεση αναφορά “στον ξένο παράγοντα” (…) “δηλαδή την κρίση χρέους στην ευρωζώνη” και τις επιπτώσεις της στην αμερικανική οικονομία. 

“Ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους διατηρούμε, εδώ και 16 μήνες, το βασικό δανειστικό επιτόκιό μας σε τόσο χαμηλό επίπεδο”, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν της Fed.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε